Ankara Kalkınma Ajansından İnovasyon ve Girişimcilik

Ankara Kalkınma Ajansından İnovasyon ve Girişimcilik Semineri


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı, eğitim programlarına inovasyon ve girişimciliği ekledi.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Ankarayı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Ankara Kalkınma Ajansının, inovasyon ve girişimcilik potansiyelinin artması için de çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
     Açıklamada, mesleki eğitim, kurumsal kapasite, proje döngüsü yönetimi, proje hazırlama, dış ticaret, inovasyon ve uygulamalı girişimcilik gibi birçok alanda eğitim programları düzenleyen Ankara Kalkınma Ajansının, son olarak 13 Şubat Çarşamba günü 2023 Vizyonuna Doğru İnovasyon ve Girişimcilik: Fırsatlar, Zorluklar ve Riskler başlıklı seminer düzenleyeceği bildirildi.
     Açıklamaya göre, eğitmen Gökhan Yücel tarafından gerçekleştirilecek seminerde, dünya ekonomisinin ilk 10unu oluşturan ülkelerin inovasyon ekosistemleri ve ulusal stratejileri ele alınarak bu uygulamalardan Türkiye için çıkarımlarda bulunulacak.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, yaptığı açıklamada, ajans olarak bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlama yönünde destekler verirken, bu hedefi daha iyi gerçekleştirmek üzere girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin oluşumu ve geliştirilmesini de önemsediklerini belirtti.
     Balcı, bu amaçla ajansın, kurulduğu günden itibaren paydaşlarla birlikte çalışmalar yürüttüğünü, bundan sonraki dönemde de girişimcilik ve inovasyon konularının geliştirilmesine daha çok ağırlık vermek istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansından İnovasyon ve Girişimcilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER