Ankara Valiliğinden kurban genelgesi

Ankara Valiliğinden kurban genelgesi -Genelgede, il merkezi ve ilçelerde kurban hizmetleri komisyonu kurulduğu belirtildi


ANKARA (A.A) - Ankara Valiliği Kurban Bayramında kurban hizmetlerinin sağlık şartları ve çevre temizliği ile dini hükümlere uygun bir şekilde yürütülmesi için kurban hizmetlerini yeniden düzenledi.
     Ankara Valiliğinin yayımladığı genelgede, il merkezi ve ilçelerde kurban hizmetleri komisyonu kurulduğu belirtildi. Ankara Vali Yardımcısı Başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Müftülük, İl Sağlık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan komisyonunun kurban hizmetlerinin mevzuatına uygun olarak yürütülmesi için çalışmalar yapacağı açıklandı.
     Ayrıca genelgede; Kurban satış ve kesim yerleri il ve ilçe Hıfzıssıhha Kurullarınca belirleneceği, kurban kesim yerlerinde,tesisten yararlanma ücreti ile kesim ücreti miktarlarının duyurulacağı ve park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yeterli olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankara Valiliğinden kurban genelgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER