Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması

Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması


KASTAMONU (A.A) - Anne ve bebek ölümlerinin incelenmesi ve alınacak önlemler konusunda toplantı yapıldığı bildirildi.
     İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uygulamakta olan sağlıkta dönüşüm programında, anne ve çocuk sağlığının öncelikli konuların başında yer aldığı belirtildi.
     Açıklamada, bu çerçevede ülke genelinde yapılan çalışmalar sonucunda, gerek anne gerekse bebek ölümlerinde önceki yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde büyük başarıların elde edildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
     Yapılan çalışmalar kapsamında, ilimizde yaşanan anne ve bebek ölümlerinin incelenmesi ve alınacak önlemler konusunda, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk başkanlığında, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hasan Ulubaşoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Coşkun Saf, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşe Yılmaz, Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Taşçı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticilerinin katılımları toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda, dünyada ve ülkemizde anne bebek ölümleri ve nedenleri, alınacak önlemler ve yapılan çalışmalar ile ilimizde yaşanan anne ve bebek ölümleri istatistikleri, nedenleri, alınacak önlemler ve yapılması gerekenler ele alınmıştır.
     Açıklamada, toplantı sonunda evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, aile planlaması eğitimlerinin geliştirilmesi, erken ve ileri yaş gebeliklerinin önlenmesi, gebe ve bebek takiplerinin nitelikli hale getirilmesinin sağlanması, gebelik öncesi, gebelik süresi ve gebelik sonrası eğitimlerinin düzenli olarak yapılmasının sağlanması için tüm kurumların işbirliği içerisinde çalışarak anne ve bebek ölümlerinin önlenebileceği kararlarının aldığını belirtildi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER