Anneleri cezaevinde olan çocuklar

Anneleri cezaevinde olan çocuklar -Lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onurun anne özlemi sona erdi -Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edilen Hanım Onur, Cizredeki çocuklarına kavuştu (Fotoğraflı-Görün


ŞIRNAK (A.A) - KCK davasından tutuklu bulunduğu cezaevinden adli kontrol uygulaması ile tahliye olan lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onurun annesi Hanım Onur, çocuklarına kavuştu.
     Tahliye edildiği Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi çıkışında babası Cemal Yural ve akrabaları tarafından karşılanan Hanım Onur, araç konvoyu eşliğinde Cizre ilçesine geldi.
     Dicle Mahallesindeki evinin girişinde akrabaları ve çok sayıdaki vatandaş tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılanan Onur, araçtan inerek lösemi hastası kızı Solin ile epilepsi hastası oğlu Mirhata gözyaşları içinde sarıldı. Çocukların annelerine sarılması sırasında duygusal anlar yaşandı.
     Annelerine kavuşan Solin ile Mirhatın ise heyecan ve sevinçten konuşmakta güçlük çektikleri görüldü.
     Yoğun sevgi gösterisi nedeniyle güçlükle evine geçebilen Hanım Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi çocukları adına çok mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Çünkü benim çocuklarımın bana ihtiyacı var. Çocuğumun söylediği bir laf vardır. Benim gibi binlerce çocuk var. Ve bu çocukların aileleri cezaevlerinde. Kiminin eşi, kiminin kendisi, kiminin de kadın ve erkeği ile birlikte cezaevlerindeler. Cezaevinde bulunan kiminin çocuğu yatılı bölge okullarında veya başkalarının yanında yatıyor. O çocuklar içinde bir şeyler yapmalı. Eğer Türkiyedeki tüm halklar Solin ölmesin diyorsa barışın gelmesi için de herkesin elini taşın altına koyup, çabalaması gerektiğini düşünüyorum.
     Onur, daha sonra çocukları ve yakınları ile evine geçti.
     Hanım Onurun avukatı Canan Atabay, Onurun lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki oğlu Mirhatın sağlık durumunu gerekçe göstererek, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak bugün tahliye talebinde bulunmuş, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinin adli kontrol uygulaması ile Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edilmişti.
    
     Muhabir: Abidin Yel/ Meral Özdemir
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Anneleri cezaevinde olan çocuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER