Antakyada doğalgaz çalışmaları

Antakyada doğalgaz çalışmaları


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte yürütülen doğalgaz çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
     Savaş, Belediye Encümen Salonunda düzenlediği basın toplantısında, doğalgazın yüzde 55 tasarruf sağlayan ekonomik ve çevre dostu bir yakıt olduğunu belirtti.
     Yüklenici firmanın kent genelinde şuana kadar yaklaşık 65 kilometre polietilen doğalgaz hattı döşediğini ifade eden Savaş, Şu an bin 100 civarında bina ve 11 bin konut doğalgazı kullanabilir durumdadır. Şimdiye kadar bin 9 konut doğalgaz abonesi oldu. Bu rakam çok düşük kalmaktadır. Vatandaşlarımızı zehirsiz, havadan bile hafif, kuru, tehlikesiz, çevreyi kirletmeyen çevre dostu, en önemlisi de ekonomik ve temiz kullanımlı bir yakıt türü olan, yüzde 55lere varan ekonomik tasarruf sağlayan doğalgaza abone olmaya davet ediyorum dedi.
     Aksagaz Firması Yetkilisi Özcan Tuğ da Atatürk, Fatih, Karaoğlanoğlu, Kanatlı, Saraykent, 75. Yıl, Gündüz, Mehmet Kafadar, Cumhuriyet, Toki Evleri, Rüstem Tümer Paşa ve Ayşe Fitnat caddelerine doğalgaz hattı döşendiğini ve kullanılabilir durumda olduğunu kaydetti.
     Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Faik Selçuk Kızılkaya ise doğalgaz fiyatları ve tasarrufu hakkında Ege Üniversitesinin nisan ayında yaptığı bir araştırma sonucunu açıkladı.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Antakyada doğalgaz çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER