Antakya Belediye Başkanı Savaş,

Antakya Belediye Başkanı Savaş, Uzun Çarşı esnafı ile bir araya geldi


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Uzun Çarşı esnafı ile bir araya gelerek, çarşı içinde yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Savaş, Uzun Çarşı restorasyon çalışmalarının hızla tamamlanarak tarihi güzellikleri ön plana çıkmış, modern bir çarşı içinde hizmet sunulacağını belirtti.
     Görev süreleri boyunca hesap verebilen, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini ifade eden Savaş, şöyle devam etti:
     Tarihi Uzun Çarşıda yürütülen restorasyon çalışmaları şehrimiz adına oldukça önem taşıyan projelerimizden biri. Projeyle birlikte Uzun Çarşı hem tarihi özelliklerini koruyacak hem de modern bir görünüme kavuşacak. Yapılan çalışma, kent turizmine ve özellikle bu çarşıdan ekmeğini kazanan esnafa büyük katkı sağlayacak. 3,5 kilometre uzunluğundaki tarihi Uzun Çarşı üst örtü, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme projesinin ilk etabı Kurtuluş Caddesi Uzun Çarşı girişinden Tayfur Sökmen Caddesinin kesiştiği noktaya kadar olan 90 metrelik kısımda 1.etap restorasyon çalışmaları hızla sürüyor
     Uzun Çarşı Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sadullah Ergin, Başkan Savaşın çarşı esnafına yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederek, tarihi mekanların canlandırılması ve kent turizmine kazandırılmasında büyük hamleler gerçekleştirildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Antakya Belediye Başkanı Savaş, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER