Antakya Medeniyetler Korosundan çözüm sürecine destek

Antakya Medeniyetler Korosundan çözüm sürecine destek -Katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Hatay ve Türkiyeyi temsil eden, üç semavi dinin temsilcilerinden yaklaşık 120 kişinin oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korosu,


HATAY (A.A) - Salim Taş/Ali Güreli - Katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Hatay ve Türkiyeyi temsil eden, üç semavi dinin temsilcilerinden 120 kişinin oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korosu, repertuvarına çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla Kürtçe şarkı ekledi.
     Üç farklı semavi dine mensup 120 kişiden oluşan, seslendirdiği ilahi ve şarkılarla tüm dünyaya konserlerle barış ve kardeşlik mesajları veren, aralarında ABDnin de olduğu ülkelerde kuruluş amacına uygun olarak konserlerde sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiyedeki çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla repertuvarını genişletti.
     Hataydaki hoşgörü ve barış ortamını tüm dünyaya yaymak gibi misyon üstlenen Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiye gündemindeki çözüm sürecine katkıda bulunmak için yeni konserlerinde seslendirmek üzere repertuvarına Kütçe şarkı da ekledi.
     Derneğin Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dar Hejiroke (İncir Ağacısın) ve Dew Dew (Ayran) isimli Kürtçe iki şarkıyı, yeni konserlerinde seslendireceklerini söyledi.
    
     -Koroda rahip, rahibe, imam, avukat, esnaf, öğrenci...-
    
     Çözüme katkıda bulunmak üzere seslendirecekleri iki Kürtçe şarkının provalarına başladıklarını ifade eden Özfırat, 2007 yılında kurulan koro 2008de dernekleşti. 120 kişiden oluşan koroda rahipler, rahibeler, imamlar, manifaturacılar, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler ve avukatlar gibi toplumun farklı meslek gruplarındaki kişilerden oluşuyor. Koro, özelde Antakya, genelde Türkiyeyi temsil etmek üzere oluşturulmuş bir proje. Bu güne kadar New Yorkda BM Güvenlik Konseyinde, ABDde Washington da Amerikan Kongresinde AB Parlamentosunda, Paris, Berlin, Brüksel, Viyana, Zürih gibi dünyanın çok farklı yerlerinde ve Türkiyede yaklaşık 200e yakın konser verdi dedi.
    
     -Yaradılanı seviyorum Yaradandan ötürü-
    
     Özfırat, Yaradılanı seviyorum Yaradandan ötürü felsefesini kendilerine benimsediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     En önemli mantık yaklaşımımız ise yurtta sulh cihanda sulh felsefesidir İnsanlığı barışa ve güzelliğe çekmeye çalışıyoruz. Koromuza bu günlerde Kürtçe parça da ekledik. Ülkemizin içerisinden geçtiği konjonktürde insanlığa bir nebze de olsa faydamız olsun istiyoruz. Koromuzda Kürt vatandaşı olmamasına rağmen, Kürtçe parça ekledik. Çünkü bu kardeşlerimizle et ve tırnak gibiyiz. Kimse bizi ayıramaz ve bölemez. Biz de o insanlarımıza sahip çıkma arzusu içerisinde bu parçayı ekledik. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır ve Van gibi Güneydoğu Anadolunun çok farklı illerinde konserler vermek istiyoruz. Bu parçaları hep birlikte barışa bir çığlık olarak götürmek istiyoruz. Dünya bu günlerde çok kanlı bir süreçten geçiyor. Hemen yanı başımızda Suriyede olaylar olduğunu biliyoruz. Bizim için en önemli şey, orada ölenlerin insan olması. Hangi taraftan olursa olsun Allahın yarattığı kulun canını sadece Allah alsın istiyoruz. İnsanlar bir birlerin canını almasın istiyoruz. Müslüman kardeş Müslüman kardeşin canını almasın istiyoruz. Yarın koromuzun bu yerlerde konser vermesini isterlerse, gider orada gözümüzü kırpmadan konser vermekten onur duyarız.
     Özfırat, İnşallah bir an önce en yakınımızdaki Suriye başta olmak üzere her yerde akan kan durdur temennisinde bulundu.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Antakya Medeniyetler Korosundan çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER