Antalyada acil sağlık hizmetleri istasyon binaları

Antalyada acil sağlık hizmetleri istasyon binaları hizmete açıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada 5 acil sağlık hizmetleri istasyon binası, hizmete açıldı.
     Antalya Sağlık Müdürlüğü ile Ferşat Grup arasında yapılan anlaşma gereği, grubun inşaatını yaparak Sağlık Müdürlüğüne hibe ettiği 5 acil sağlık hizmeti istasyon binasının toplu açılışı yapıldı.
     Sakarya Bulvarı Kepez Spor Tesisleri arkasındaki acil sağlık hizmetleri istasyon binasında yapılan toplu açılış törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Ferşat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Ferşat, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
     Törende konuşan Vali Altıparmak, istasyonların mütevazi, ama çok şık olduğunu söyledi. Hastanelere, sağlık ocaklarına girildiğinde ilaç kokusunun, asık suratlı personelin hafızalarda yer edindiğine değinen Altıparmak, Bugün bakıyorsunuz fiziki şartlar, binalar güzel, personel mutlu. Çok ciddi kaynaklar ayırıyoruz. Devlet elinden geleni harcamak zorunda. Ama yetiyor mu, yetmiyor. İşte böyle zamanlarda hayırseverler devreye giriyor. Hayırseverlerin katkı sağlaması ve teşvik etmesi ayrı bir beceri dedi.
     İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de acil sağlık hizmetlerinin acil hastalık, yaralanma hallerinde, konusunda özel eğitim almış ekipler tarafından tıbbi araç ve gereç desteği ile olay yerinde ve nakil sırasında sunulan tüm sağlık hizmetlerini kapsadığını söyledi.
     Antalyada 14ü merkezde, 24ü ilçelerde olmak üzere toplam 38 faal istasyon olduğunu ifade eden Bilgin, önümüzdeki 5 yıl içinde istasyon sayısını il genelinde 109a çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Bilgin, istasyon binalarının 100 metrekare olduğunu, içinde 1 çalışma, 2 dinlenme odası, mutfak, depo, tuvalet ve banyo olduğunu kaydetti.
     Ferşat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Ferşat ise istasyon inşaatlarını bir sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye genelinde başlattıklarını, ilkini Antalyaya yaptıklarını belirterek, Antalyada geçtiğimiz aylarda 2 tane açtık, şimdi 5 tane daha açıyoruz, 2 tanesinin de inşaatı devam ediyor dedi.
     Ferşat, Antalyada toplam 50 adet 112 acil istasyon binası yapmayı hedeflediklerini, her istasyona 2 ambulansı da hibe edeceklerini kaydetti.
     Sakarya Bulvarındaki istasyonun haricinde Döşemealtı, Manavgat, Kaş ve havalimanı karşısındaki istasyonlar da hizmete açıldı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada acil sağlık hizmetleri istasyon binaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER