Antalyada kırık boynuzlu yaban keçisi avı

Antalyada kırık boynuzlu yaban keçisi avı -Sarıkaya Yaban Hayatını Geliştirme Sahasında izinli olarak yapılan avda yerel avcı tarafından kırık boynuzlu yaban keçisi avladı


ANTALYA (A.A) - Finike ilçesi Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yapılan izinli avda, yerel avcı tarafından kırık boynuzlu yaban keçisi avlandı.
     AA muhabirinin Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bu yıl Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında avlanmasına izin verilen iki kırık boynuzlu yaban keçisinin biri yerel avcı Şaban Topaloğlu tarafından avlandı.
     Topaloğlu, yaptığı açıklamada, 5 gün süren av sonunda kırık boynuz yaban keçisini avlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, 9 yaşındaki kırık boynuzlu yaban keçisinin kırık boynuzunun 47 santim, diğer boynuzunun ise 104 santim olduğunu belirtti.
     Sarıkaya Yaban Hayatını Geliştirme Sahasında bu yılın ilk yaban keçisini de kendisinin vurduğunu ifade eden Topaloğlu, Çok zor bir av oldu. Ancak sonunda bu yılın ilk kırık boynuzlu yaban keçisini avladığım için mutluyum. Daha önce de yaban keçisi avlamak için müracaat etmiştim, ancak bu yıla kadar avlayamamıştım. Bu yıl bereketli bir av sezonu geçirdim dedi.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ise kırık boynuzlu yaban keçilerinin avlanmasının, yaban keçisi popülasyonunun geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yaban keçilerinin boynuzlarının küçük yaşta, düşme, bir yere çarpma veya sürüde birbirleriyle yaşadıkları dövüşler sırasında kırıldığını belirten yetkililer, bu keçilerin gelecekte yaban keçilerinin melezleşmesine neden olabildiklerine dikkat çektiler.
     Bundan dolayı dağda tespit edilebilen ve yaşı uygun kırık boynuzlu yaban keçilerinin avlanmasına izin verildiği bildiren yetkililer, bu yıl için Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında iki adet kırık boynuzlu yaban keçisinin avlanmasına izin verildiğini kaydettiler.
     Sarıkaya Yaban Hayatını Geliştirme Sahasında bu sezon 13ü yabancı, 7si yerli olmak üzere toplam 20 yaban keçisinin avlanmasına izin verilmiş, yabancı avcıların her bir yaban keçisi için 8 bin 850 lira, yerli avcıların ise 4 bin 720 lira ücret ödemesi kararlaştırılmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada kırık boynuzlu yaban keçisi avı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER