Antalyada müteşebbis heyeti tartışmaları

Antalyada müteşebbis heyeti tartışmaları -CHPli ve MHPli İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Ahmet Altıparmakın Kumluca Gıda İhtisas OSB ve Antalya OSB müteşebbis heyetine seçilen bazı kişilerin yerine başka isimleri ataması üzerine, karar


ANTALYA (A.A) - CHPli ve MHPli İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Ahmet Altıparmakın Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyetine seçilen bazı kişilerin yerine başka isimleri ataması üzerine, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için Antalya İdare Mahkemesine başvurdu.
     Antalya İl Genel Meclisinin CHP ve MHPli üyeleri adına İl Genel Meclisi önünde basın açıklaması yapan İl Genel Meclisi CHP Grup Sözcüsü İlhan Buğdaycı, İl Genel Meclisinin Kumluca Gıda İhtisas OSB müteşebbis heyetinde 5, Antalya OSB müteşebbis heyetinde ise 4 üye ile temsil edildiğini söyledi.
     Kuruluşundan bu yana bu üyelerin İl Genel Meclisinde yapılan seçimlerle belirlendiğini belirten Buğdaycı, yapılan seçim sonucunda görev süreleri dolan üyelerin yerine 2 yıl süreyle görev yapmak üzere Kumluca OSB müteşebbis heyetine Mustafa Geyikçi, Mustafa Çetinkaya, Erol Bozca, Durdali Uzunboy ve Adnan Aydının seçildiğini ifade etti.
     Ancak Vali Altıparmakın kendisine sunulan kararı Organize sanayi bölgelerindeki İl Özel İdaresini temsil hususundaki görevlendirme yetkisinin valide olduğu, İl Genel Meclisinin görev ve yetkisinde olmadığı gerekçesiyle iade ettiğini kaydeden Buğdaycı, Bu karar üzerine İl Genel Meclisi toplanarak yeniden aynı üyeleri seçme kararı aldı. Valilik bu seçim kararını da aynı gerekçe ile iade etti. Daha sonra da müteşebbis heyetine Ali Kurşunlu, Arif Yavuzer, Mustafa Çetinkaya, Adnan Aydın ve Levent Doğanı atadı. Antalya OSBde de benzer bir durum yaşandı dedi.
     Buğdaycı, valilerin İl Genel Meclisi yerine karar alma ve onun yetkilerini kullanma yetkisi olmadığını iddia ederek, OSBlerin müteşebbis heyetine görevlendirilecek kişileri seçme yetkisi İl Genel Meclisindedir. Valiler ise İl Genel Meclisi kararlarını hukuka aykırı ise yeniden görüşülmek üzere Meclise iade edebilir diye konuştu.
     Buğdaycı, valilik tarafından yapılan atamaların hukuksuz olduğu gerekçesiyle kararın iptali ve yürütmenin durdurulması isteğiyle Antalya İdare Mahkemesine başvurduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada müteşebbis heyeti tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER