Antalyadaki Qi Gong eğitimi sona erdi

Antalyadaki Qi Gong eğitimi sona erdi -Akdeniz Üniversitesi, Oldenburg Üniversitesi ile Masaj ve Doğal Terapiler Derneği işbirliğinde Kumluca ilçesinin Adrasan Beldesinde yapılan Qi Gong eğitimi sona erdi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi, Almanyanın Oldenburg Üniversitesi ile Masaj ve Doğal Terapiler Derneği tarafından Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Beldesinde düzenlenen Qi Gong eğitimi tamamlandı.
     Çinde kişisel gelişim ve sağlıklı yaşam uygulaması olarak nitelendirilen ve bedensel, zihinsel, nefes alışverişlerine dayalı egzersiz yöntemi olarak bilinen Qi Gong eğitimi, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Masaj ve Doğal Terapiler Derneği Başkanı Nihat Ayçeman, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık iki yıldır Qi gong uygulaması hakkında araştırmalar yaptıklarını ve bu alternatif sağlık eğitiminin Türkiyede uygulanması için de çalıştıklarını kaydetti. Bu doğrultuda Adrasanda bir eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini anlatan Ayçeman, eğitimin çok başarılı geçtiğini ve katılımcılardan büyük beğeni topladığını ifade etti.
     Bu tür etkinlikleri daha sık yapmayı planladıklarını dile getiren Ayçeman, İlk başta Qi Gong eğitimine ilgi olup olmayacağı yönünde endişemiz vardı. Ancak katılımcı sayısının yüksek olması, katılanların ilgi ve alakası, bu etkinliği sık sık yapmamızı talep etmeleri bizleri çok sevindirdi dedi.
     İki gün süren çalışmada Qi Gong eğitimi veren Dr. Ertuğrul Şamiloğlu da bu tür eğitimlerin insanların kişisel gelişimlerinin yanı sıra sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı olduğunu söyledi. Qi Gong eğitimi hakkında bilgi veren Şamiloğlu, Biz burada insanlara mevcutta vücutlarında var olan enerjiyi doğru kullanmalarını öğretiyoruz. Qi Gongda amaç, bedensel, zihinsel ve ruhsal sağlık, aynı zamanda var olan hastalıkları tedavi etmektir. Çin tıbbının beş dalından biri olan Qi Gong, günümüzde geniş bir alanda uygulanıyor ve başarılı sonuçlar alınmakta diye konuştu.
     Talep gelmesi halinde bu tür eğitimlere devam edeceklerini hatırlatan Şamiloğlu, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Qi Gong eğitimi, katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyadaki Qi Gong eğitimi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER