Antalyaya gelen İsrailli ziyaretçi sayısı artıyor

Antalyaya gelen İsrailli ziyaretçi sayısı artıyor -Geçen yılın mart ayında 363 olan Antalyaya gelen İsrailli turist sayısı bu yılın mart ayında 4 bin 117ye yükseldi


ANTALYA (A.A) - Geçen yılın mart ayında 363e kadar düşen Antalyaya gelen İsrailli turist sayısının bu yılın mart ayında 4 bin 117ye yükseldiği bildirildi.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İsrailli ziyaretçilerin son dönemde Antalyayı tercih etmeye başladığını belirtti.
     İsrailden gelen ziyaretçi sayısının 2010 yılı Mart ayında 13 bin 787 olduğunu, bu sayının 2011de bin 267ye, 2012 yılında da 363e düştüğüne dikkati çeken Budak, bu yılın mart ayında ise ziyaretçi sayısının 4 bin 117ye yükseldiğini ifade etti.
     Ziyaretçi sayısında bu yılın mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde binin üzerinde artış görüldüğünü vurgulayan Budak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     "Rakamlar bize, İsrailli turistlerin Antalyaya dönüşlerinin başladığını gösteriyor. Aslında bu dönüşün ilk sinyalleri, şubat ayında başlamıştı. Geçen yıl şubat ayında yalnızca 12 olan Antalyaya gelen İsrailli turist sayısı, bu yılın şubat ayında bin 221e ulaşmıştı. Türkiye genelinde de İsrailli ziyaretçilerimizin sayısında artış görülmektedir ancak Antalyadaki gibi hızlı bir değişimden söz edemeyiz. Şubat ayı itibarıyla İsrailden Türkiyeye gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 82 artarak 5 bine ulaşmıştı."
     Antalyanın uluslararası barışın gelişmesine katkı yaptığını görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Budak, şunları kaydetti:
     "Antalya her ülkeden, her dinden milyonlarca insanın birlikte huzur içinde tatil yaptığı gerçek bir turizm merkezi olduğunu en güzel biçimde kanıtlamaktadır. İsrail hükümetlerinin davranışları ve hataları elbette ki İsrail vatandaşlarından bağımsızdır. İsrail halkı geçmişte her mevsim Antalyanın geleneksel konukları olmuştur. Hükümetlerimiz arasındaki ilişkilerin turizme çok daha olumlu yansımasını bekliyoruz. İsrailli konuklarımızı, diğer ülkelerden gelen konuklarımız gibi dostluk ve barış dilekleriyle karşılıyoruz."
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyaya gelen İsrailli ziyaretçi sayısı artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER