Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı -AK Parti Grubunun oylama sırasında dışarıda olan üyesini oylamaya dahil etmek istemesi tartışmaya neden oldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında AK Parti Grubunun oylama sırasında dışarıda olan meclis üyesini oylamaya katmak istemesi tartışmaya neden oldu.
     Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının yurt dışında olması nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Deniz Filiz başkanlığında Belediye Kültür Salonunda yapıldı.
     Toplantıda, Kepez ilçesi ile Sütçüler ve Yenidoğan mahallelerindeki otopark, kamyon garajı ve hal alanı taşınmazlarının Devlet İhale Kanununun ilgili hükümleri uyarınca satışlarının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesine yönelik gündem maddesi görüşüldü.
     CHP grubu, maddenin gündemden çekilmesini oylamaya sundu. Oylamada, MHP ve AK Partinin 13, CHPnin 13 oylarının eşit çıkması üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, AK Parti Meclis Üyesi Cihan Bulutun dışarı çıktığını ancak yoklamada burada olduğunu belirterek, oylamanın Bulutun oyu değerlendirilerek yapılmasını istedi.
     Başkan Vekili Deniz Filiz ise Cihan Bulutun oylama yapıldığı esnada içerde olmadığını ve Bulutun oylamadan sonra içeri girdiği için oyunun sayılamayacağını ifade etti. Filiz, kendisinin iki oy hakkını kullanarak, 15e 13 oyla maddenin geri çekildiğini kaydetti.
     AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, Filizin sözüne Hanımefendi bakın, pardon özür dilerim Sayın başkan, Cihan bey oylamanın yapıldığı esnada buradaydı. Arkadaşımız yoklamada da buradaydı. Biraz önce de buradaydı. Oyun değerlendirilmesi gerekir diye tepki gösterdi.
     Filiz de Yoklama sırasında Cihan bey, buradaydı. Ancak ilgili maddeyi oylama sırasında kendisi burada değildi. Bu nedenle onun oyunu sayamayız diyerek AK Partili Grubunun isteğine karşı çıktı.
     Madde, Filizin oyu ile gündemden çıkarıldı.
     Turizm tesis alınının konut alanına dönüştürülmesi konusundaki maddenin komisyondan geldiği gibi kabul edilmesinin oylamasında da görüş ayrılığına düşüldü. CHP, AK Parti ve MHPnin oylarının eşit çıkması üzerine söz alan Tamyürek, AK Partili üye Hakan Tütüncünün lavaboda olduğunu belirterek oylamaya Tütüncünün oyunun da dahil edilmesini istedi.
     Deniz Filiz, Tamyürekin talebini Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Hakan bey, oylamanın yapıldığı sırada salonda olmadığı için Hakan beyin oyunu saymayacağız diye reddetti.
     Madde, CHP grubunun oy çokluğu ile komisyondan geldiği gibi kabul edildi.
     Toplantı, 39 maddenin görüşülüp, karara bağlanması ile sona erdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER