Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı

Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı başladı


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları, Meclis Başkanı Cavit Arı başkanlığında başladı.
     Toplantıda AK Parti, MHP ve CHPnin grup sözcüleri Azerbaycanın Dağlık Karabağ bölgesinde yapılan Hocalı Katliamını kınadı.
     Antalya Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğünün düzeltilmesi için meclise geri gönderdiği kararlar, tartışmalara neden oldu. Mahalli İdareler Müdürlüğünün 2013 mali yılı yatırım programının yazımı sırasında yapılan maddi hata sonucu Alanya Akdamlar içme suyu olarak yazılan işin Alanya ilçesinde Akdamlar köyü olmadığı, burada Akdam köyünün sehven yazıldığı ve bu işle ilgili çalışmaların başlaması nedeniyle ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin projeye bağlı yatırım tertiplerinden aktarma yapılamaz hükmü gereği düzeltilmesi talebi görüşüldü.
     MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç, yapılan küçük bir hatanın düzeltilmek için meclise iade edilmesine anlam veremediklerini söyledi. Tunç, Burada Alanyanın bir köyünün dışında başka bir yere aktarım yapılıyormuş gibi bir anlam ortaya çıkarılmış. Oysa yapılan küçük bir yanlışlık var. Burada Alanyanın bir köyünden başka bir yere kaynak aktarmak gibi bir durum söz konusu değil. Meclis kararlarımız dikkate alınmıyor dedi.
     Tunç, gündemin diğer maddeleri arasında yer alan ve küçük yazım hatasından kaynaklanan bazı kararların yeniden görüşülmek üzere geri gönderilmelerini eleştirdi.
     İl Genel Meclisinin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları için ödenek ayrılması kararının ödenek yetersizliği nedeniyle İl Mahalli İdareler Müdürlüğünce iade edilmesi de tartışma yaşanmasına neden oldu.
     Toplantıda Çakırlar-Hacısekililer mevkinde yeni açılacak taş ocağı konusu da görüşüldü. İl Genel Meclisi Maden Ocakları ile Ruhsatları İnceleme Komisyonu Başkanı Bayram Dal, Batı Antalya Çevre Yolu çalışmalarında kullanılmak üzere inşaat malzemesi çıkarılması için taş ocağına ruhsat verildiğini, ancak burada şirketin 10 yıllık ruhsat almasının çevre halkını rahatsız ettiğini söyledi.
     Şirketin sadece çevre yolu inşaatında kullanılmak üzere burada faaliyette bulunacağını ve işlerinin tamamlanmasının ardından faaliyetlerine son vereceğinin bildirilmesine karşın alınan ruhsatın süresinin uzun olmasının bölge halkını kaygılandırdığını vurgulayan Dal, şirket tarafından herhangi bir çalışma başlatılmadan konunun yeniden görüşülmesini istedi. Maddenin yeniden görüşülmesine karar verildi.
     İl Genel Meclisi, Organize Sanayi Bölgesinde kaçak hafriyat yapıldığı, Çakırlar mevkisinde inşaat malzemesi alıp satan firmaların kaçak kum-çakıl malzemesi sattığı yönündeki şikayetleri de görüştü. Meclis, bu yönde faaliyette bulunanların tespit edilmesi durumunda gerekli cezai ve adli sürecin başlatılması kararını aldı.
     Meclis Başkanı Cavit Arı, İl Özel İdaresinin kıt imkanlarıyla onarılan tarihi eserlere, orman alanlarına, su kaynaklarına ve özellikle yollara zarar verenlere tespitler sonucu yapılması gereken kanuni müeyyidelerin uygulanacağını belirtti.
     Meclis toplantısı, yarın devam edecek.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER