Antalya İl Genel Meclisi toplantısı

Antalya İl Genel Meclisi toplantısı -İl Genel Meclisinde Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti seçimi tartışmalara neden oldu


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Genel Meclisi toplantısında Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti seçimi tartışmalara neden oldu.
     İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısına bugün de devam edildi. Toplantıda İl Özel İdaresine ait Döşemealtı, Muratpaşa ve Manavgat ilçelerinde bulunan 10 parselin satılarak gelirinin 2012 yılı yol yapım çalışmalarında kullanılmasına karar verildi.
     Bazı gündem maddelerinin ertelendiği meclis toplantısında Antalya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün nisan ayı toplantısında yapılan Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti seçiminin iptal edilmesi yönündeki yazısı tartışmalara neden oldu.
     İl Genel Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı Ahmet Karabulut, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde İl Özel İdaresini 2 yıl süreyle temsil edecek İl Genel Meclisi üyelik seçiminin valilik tarafından iptal edilmesinin istendiğini belirterek, valiliğin bu kararının yasal dayanağı bulunmadığını savundu. Valiliğin bu seçimin İl Genel Meclisinin görev ve yetkisinde olmadığı, il valisinde olduğu yönünde görüş bildirildiğine işaret eden Karabulut, ilgili kanunlara göre valiliğin bu kararının doğru olmadığını iddia etti.
     CHP Grup Sözcüsü İlhan Buğdaycı da Antalya Valiliğinin ikinci kez bu seçimin iptal edilmesi yönünde görüş bildirdiğini ifade ederek, inatlaşma olduğunu ileri sürdü. MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç, seçimin tekrar edilerek aynı adayların yeniden seçilmesini istedi.
     AK Parti Grup Sözcüsü Mahir Boztepe, kamu kuruluşları arasında inatlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi. Yasal bir boşluk bulunması nedeniyle idarenin bu kararı bildirdiğine dikkati çeken Boztepe, AK Parti olarak yeni bir oylamada yer almayacaklarını belirtti.
     Meclis Başkanı Cavit Arı, görüşlerin açıklanmasından sonra yeniden seçim yapılmasına karar verildiğini belirterek seçime geçti. Yapılan oylamanın ardından Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti asil üyeliklerine CHPli İlhan Buğdaycı ve Ali Çamlıdağ ile MHPli Erdoğan Çetin ve Bayram Dal 41er oy alarak yeniden seçildi. Yedek üyeliklere ise CHPden Hasan Karal, Mehmet Çoban ile MHPden Zeki Tunç ve Ali Çamlıdağ seçildi.
     Valilik tarafından aynı gerekçelerle meclise gönderilen Kumluca Gıda Organize Sanayi Bölgesi üyelikleri için de yeniden seçim yapıldı. Yapılan seçimde CHPli Mustafa Geyikçi, Mustafa Çetinkaya ve Erol Bozca ile MHPli Durdali Uzunboy ve Adnan Aydın 40ar oyla asil, CHPli Halil Ceylan, Mustafa Sayın ve Ömer Eray ile MHPli Mustafa Bilici ve Ali Güzel yedek üyeliklere seçildi.
     Meclis toplantısı 5 ek gündem maddesi önergesinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.
     (HK-GÜÇ)
<< Önceki Haber Antalya İl Genel Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER