Antalya kültür dernekleri seçimleri

Antalya kültür dernekleri seçimleri -Antalya Koleksiyoncular ve Antikacılar Derneği ile Antalya Filateli Derneği genel kurulları yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Koleksiyoncular ve Antikacılar Derneği ile Antalya Filateli Derneği olağan genel kurulları yapıldı.
     Antalya Koleksiyoncular ve Antikacılar Derneği Genel Kurulu dernek binasında yapıldı. Dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi veren dernek başkanı Sami Toy, 2006da kurulan derneğin koleksiyonerler ve antikacılar arasındaki dayanışmayı güçlendirme amacıyla çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
     Turizm kenti Antalyada koleksiyon merakının oluşması ve her yaştan insanın bu kültürel etkinliğe katılması için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Toy, geçtiğimiz yıllarda özellikle öğrencilere koleksiyon kültürünün verilmesi amacıyla seçmeli ders olarak işlenmesi çabalarında bulunduklarını anlattı.
     Yapılan konuşmaların ardında seçimlere geçildi. Seçime tek aday olarak katılan Sami Toy, yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Hasan Mavi, Hasan Küçük, Alper Aman ve Selami Ertaç getirildi.
    
     -Antalya Filateli Derneği seçimi-
    
     Antalya İli Filateli Derneği Olağan Genel Kurulu da dernek binasında yapıldı. Genel kurulda konuşan dernek başkanı Nihat Öztekin, Antalya Filateli Derneğinin pul sevgisini başta genç nesiller olmak üzere tüm insanlara sevdirmek amacıyla 2003 yılında kurulduğunu söyledi.
     Temel amaçlarının pul kültürünü ve sevgisini yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Öztekin, bu kapsamda talep eden okullarda pul dersleri verildiğini kaydetti.
     Bu yıl kültürel etkinliklere daha çok önem vereceklerini vurgulayan Öztekin, gençleri zamanlarını internet kafelerde veya oyun merkezlerinde geçirmek yerine hem kültürel hem de ekonomik anlamda kendilerine büyük avantajlar sağlayacak pul koleksiyonculuğuna teşvik etme çabasında olacaklarını vurguladı. 55 üyeye sahip bir dernek olduklarını bildiren Öztekin, pul meraklısı herkesi derneklerine üye olmaya ve salı akşamları dernek binasında düzenledikleri pul müzayedelerine katılmaya davet etti.
     Daha sonra yapılan seçimde başkanlığa Nihat Öztekin yeniden seçildi. Başkan yardımcılığına Musa Zağlı, genel sekreterliğe Ceyhun Altın, muhasip üyeliğe Tuncay Dolgun, yönetim kurulu üyeliğine de Mevlüt Öztürk getirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya kültür dernekleri seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER