Antalya Serbest Bölgesinde mega yat üretimi

Antalya Serbest Bölgesinde mega yat üretimi -Fransız ve İngiliz ortak sermayeli Sunrise Yat Şirketi, İsviçreli yat ve broker firması ile 63 metre uzunluğunda, okyanus aşabilecek mega yatın üretimi için kontrat imzaladı -Sınıfında


ANTALYA (A.A) - Antalya Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren Sunrise Yat Üretim Şirketi, İsviçreli yat ve broker firması için çelik gövdeli 63 metre uzunluğunda, okyanusları aşabilecek mega yat üretmek üzere kontrat imzaladı.
     Yönetim kurulu başkanlığını Alman Herbert Baumun yaptığı, Fransız ve İngiliz ortak sermayeli Sunrise Yat Şirketi Tersane Müdürü Özgür Çiğdem, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Serbest Bölgesinde üretilen 63 metre boyunda ikinci motor yat siparişini aldıklarını bildirdi.
     Dünyaca tanınan İsviçreli Yacht Management Group (YMG) şirketi için üretilecek 63 metre uzunluğundaki yat için kontrat imzaladıklarını belirten Çiğdem, dünyaca ünlü tasarımcılardan Espen Oeino tarafından dizayn edilecek mega yatın, 2014te sahibine teslim edileceğini kaydetti.
     Henüz adı konulmayan mega yatın iç tasarımının ise Bremen merkezli Focus Yat Dizayn tarafından üstlenildiğini ifade eden Çiğdem, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Sunrise Yatçılık tarafından geliştirilen konsept, dünya klasmanında tasarım, yüksek standartta mühendislik ve kaliteli konstrüksiyonu mantıklı fiyatlarla bir araya getirmektedir. Yeni proje halen Sunrise Yatçılıkta inşası devam eden diğer 63 metre motor yat ile aynı gövde tasarımına sahiptir ve bin 400 grostonluk kapasitesi ile sınıfında Türkiyede inşa edilen en büyük yatlardan biri olacaktır. 2006 yılında Alman girişimci Herbert Baum ve Fransız-İngiliz yat üreticisi Guillaume Roche tarafından Antalya Serbest Bölgede kurulan süper yat tersanesi Sunrise Yatçılık Şirketinin gelişimindeki bu önemli aşamadan gurur duymaktadır.
     Firma tarafından Antalya Serbest Bölgesinde ilk kez 63 metre uzunluğunda mega yat projesinin başarıyla devam etmesinin, yat tutkusu olan Avrupalı ve Amerikalı iş adamlarının güvenini kazandığına değinen Çiğdem, yeni siparişler de almaya başladıklarına dikkati çekti.
    
     -Okyanusları aşabilecek-
    
     Gövdesi çelik, üst yapısı ise alüminyumdan yapılacak mega yat, 63 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde ve 3,5 metre drafta sahip. Tam yüklü bin 100 ton ağırlığında olacak mega yatın maksimumum hız kapasitesi (yarım yüklü) 17 knots. Okyanusları aşabilecek şekilde yapılacak mega yatta misafirler için 6 kamara bulunuyor.
     12 kişilik misafir ve 18 mürettebat kapasiteli mega yat, 120 ton yakıt, 20 ton temiz su alabiliyor. Mega yatta ayrıca çeşitli büyüklükte 4 salon yer alırken, çok özel mobilyalar kullanılıyor. Egzersiz yapmak için spor salonu da bulunan mega yatın satış bedeli ise açıklanmadı.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalya Serbest Bölgesinde mega yat üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER