Antalya turizmine bayram dopingi

Antalya turizmine bayram dopingi -AKTOB Başkan Yardımcısı Hacısüleyman: -Ramazan Bayramının tatil dönemine denk gelmesi otellerin sanatçısız yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını sağladı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Ramazan Bayramının tatil dönemine denk gelmesinin otellerin sanatçısız yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını sağladığını söyledi.
     Yusuf Hacısüleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla tatil bölgelerinde hareketlilik yaşandığını, otellerin tamamının yüzde 100 dolduğunu belirtti.
     Ramazan Bayramının tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle doluluk oranlarının bu kadar yüksek olduğuna dikkati çeken Hacısüleyman, Antalyada 200ü 5 yıldızlı olmak üzere 1050 otel bulunuyor. Ramazan Bayramının tatil dönemine denk gelmesi otellerin sanatçısız yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını sağladı dedi.
     Hacısüleyman, Antalya, Kemer, Alanya başta olmak üzere Muğla, Bodrum gibi tatil bölgelerinin yerli tatilciler tarafından tercih edildiğini dile getirerek, turizm sezonunun yabancılar turist açısından da olumlu geçtiğini kaydetti.
     Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TURSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu İkinci Başkanı Mustafa Egemen de Antalyadaki tesislerde boş yerin pek bulunmadığını söyledi.
     Antalyanın diğer turizm bölgelerine göre daha çok yerli turist tarafından tercih edildiğini bildiren Egemen, Yoğunluğu sadece bayram tatili etkilemedi. Aynı zamanda okulların tatil olması, Almanya başta olmak üzere Avrupadan gelen yerli gurbetçiler de bu yıl Antalyada bayram tatilinin yoğun geçmesine neden oluyor diye konuştu.
     Divan Otel Antalya Genel Müdürü Avni Aykut ise ocak, şubat mart aylarında düşük seviyelerde başlayan sezonun ağustos ayıyla birlikte yükselişe geçtiğini vurguladı.
     Özellikle yerli turist açısından Ramazan Bayramının gelmesiyle doluluk oranlarının yüzde 100e ulaştığını ifade eden Aykut, Akdenizdeki otelcilerin hem bayramı hem sezonu Ramazan Bayramıyla başlıyor. Bayramda bölge dolacak. Bunu, bu sezonun başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Yoğunluk özellikle hava sıcaklarını bahane ederek gelmeyen Avrupalı turistlerin de gelmeye başlamasıyla doruk noktasına ulaşacak dedi.
     Sezonun ilk 6 ayının kayıpla başladığını, ancak ikinci 6 ayda bunu kapatacaklarını düşündüklerini vurgulayan Aykut, mevsimlerin kaymasından dolayı sezonun aralık ayına kadar devam edeceğini öngördüklerini kaydetti.
     Yoğunluk nedeniyle rezervasyonunu son güne bırakanların yer bulmada sorun yaşadıklarını dile getiren Aykut, Yoğunluk bayramda otellerin sanatçılı program yapmasına gerek bırakmadı. Bayram yoğunluğundan sonra yerli tatilcilerin yeni bir yoğunluk yaşatmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Bu arada Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 15 Ağustos itibarıyla Antalyaya gelen yabancı turist sayısı 6 milyon 645 bin 26ya ulaştı. Böylece geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3lük bir artış yaşandı. Yetkililer, kente günde ortalama 55 bin 276 kişinin geldiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya turizmine bayram dopingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER