ANTDOB Lale Çılgınlığı operasını sahneleyecek

ANTDOB Lale Çılgınlığı operasını sahneleyecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Lale Çılgınlığı operasını sanhneleyecek.
     Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla Şefik Kahramankaptannın kaleme aldığı ve Ali Hocanın bestelediği Lale Çılgınlığı eserinin dünya prömiyeri şubat ayında gerçekleştirilmişti. İsmini Hollandada 1637 yılında lale soğanı fiyatlarının aniden aşırı yükselmesinden alan eserin ilk perdesi Hollandada, ikinci perdesi ise İstanbulda geçiyor.
     Eserde soylu bir aileden gelen, macera tutkunu Felemenkli Fink van Broot, lale borsası başkanı Jan den Boylun güvenini ve kızı Lottenin kalbini kazanarak, bahçelerinden büyük amiral adındaki paha biçilemez lale soğanını çalar. Lale borsasının çökmesi üzerine soluğu İstanbulda alır ve asıl macera burada başlar.
     Eserin rejisörü Murat Atak bu iki dönem arasındaki geçişleri seyirciye gerek sahne estetiği gerekse reji açısından başarılı bir biçimde sunuyor.
     Eserin orkestra şefliği Hakan Kalkan, dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koro şefliği Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eskiye ait. Eserde Fink van Brootu Devrim Demirel, Lotteyi Bilge Yılmaz, Gülendamı Ebru Kaptan, Sadrazam Damat Paşayı Şafak Güç, Jan den Boylu ise Bora Baran canlandıracak.
     Lale Çılgınlığı eseri 4 Nisan Perşembe günü saat 20.00de Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahnelenecek.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ANTDOB Lale Çılgınlığı operasını sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER