Antrenman yerine kar temizleme çalışması yapıyorlar

Antrenman yerine kar temizleme çalışması yapıyorlar -Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Tatvan Gençlerbirliğispor futbolcuları, hafta sonu oynayacakları maç öncesinde antrenman yerine sahada kar temizleme çalışması yapıyor -Fildişi sah


BİTLİS (A.A) - Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Tatvan Gençlerbirliğispor futbolcuları, hafta sonu oynayacakları maç öncesinde antrenman yerine sahada kar temizleme çalışması yapıyor.
     BALda mücadele eden ve hafta sonu kendi sahasında yapacağı karşılaşma öncesinde sahaları kar altında bulunan Tatvan Gençlerbirliğisporlu futbolcular, sahadaki karları kendi imkanlarıyla temizliyor.
     Antrenman yerine saha içinde bulunan karları küreklerle el arabalarına dolduran futbolcular, sahayı hafta sonuna yetiştirmek için ter döküyor.
     Teknik Direktörü Murat Ebe, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahalarında kar temizleme çalışması yapılmadığı için maçları ilçe dışında oynadıklarını belirterek, bu durumun da puan kaybetmelerine neden olduğunu söyledi.
     Bu durumdan rahatsız olan futbolcuların, sahayı temizlemek için ellerine kürek alarak kendi imkanlarıyla sahadaki karı temizlediğini anlatan Ebe, yetkililerden yardım istedi.
     Sahadaki kar kalınlığının bir metrenin üzerinde olduğunu vurgulayan Ebe, Kendi çabamızla ne kadar uğraşsak da bu sahayı temizleyemeyiz. Rakiplerimizle kendi sahamızda ve seyircimiz önünde oynamak için sahadaki karların temizlenmesi lazım. Bunun için her kesimden desteğe ihtiyacımız var dedi.
     Takım Kaptanı Bülent Çelik ise antrenman yapmak yerine küreklerle kar temizliği yaptıklarını bildirerek, Bundan dolayı da maçlara hazırlanamıyoruz. 90 dakikalık maçın ardından gelip saha temizliği yapıyoruz ama sahanın bizim çalışmamızla temizlenmesi imkansız diye konuştu.
     Takıma Fildişi sahillerinden transfer olan Yannick Alex Kore de hayatında ilk defa kar gördüğüne değinerek, Burada çok kar var. Kar olduğu için de idman yapamıyoruz. Sahamızı kendimiz açmaya çalışıyoruz. Ancak bu pek etkili olmuyor. Bize biraz destek sunulması lazım. İnşallah destek çıkılır ve sahamız temizlenirse, Tatvanı amatör ligden bir üst lige çıkaracağımıza inanıyorum ifadelerini kullandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Şahin Bakikol ise konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Tatvandaki sahanın sentetik zemine sahip olması nedeniyle sahadaki karı iş makineleriyle temizleyemediklerini ifade etti.
     Saha temizlenmesinde kullanılacak ekipmanın 100 kiloyu geçmemesi gerektiğine dikkati çeken Bakikol, şunları kaydetti:
     Bunun dışında yapılacak uygulamalar saha zeminine zarar verir. Bunun maliyeti de 1 milyon lirayı bulur. Sahadaki karın insan gücüyle temizlenmesi imkansız. Ayrıca sahadaki bir takım eksiklerden dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü, sahada maç yapılamayacağı yönünde karar almış. Bu zorunlulukların yerine getirilmemesi durumunda, saha açık olsa dahi maç oynatılamıyor.
     Sahanın kardan kapalı olması nedeniyle faklı çözümler uyguladıklarına işaret eden Bakikol, takımın Adilcevaz ya da Güroymak ilçelerindeki sahalarda karşılaşmalarını yapabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Antrenman yerine kar temizleme çalışması yapıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER