Antrenmanlar hava muhalefetine takıldı

Antrenmanlar hava muhalefetine takıldı -Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ulusoy, tek nefesle 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacağı Çıldır Gölündeki antrenmanlarını hava muhalefeti nedeniyle 6 gündür gerçekleştiremedi -Dünya


ARDAHAN (A.A) - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacağı Çıldır Gölündeki antrenmanlarını hava muhalefeti nedeniyle 6 gündür gerçekleştiremedi.
     Ulusoyun donan Çıldır Gölünde yapacağı antrenman öncesinde 131 metrelik mesafede 1er metrekarelik 6 delik açıldı.
     Açılan deliklerde sadece suya girebildiğini ifade eden Ulusoy, antrenmanını henüz gerçekleştiremediğini söyledi.
     Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava muhalefetinin antrenman çalışmasını olumsuz etkilediğini, bu nedenle 6 gündür dalış yapamadığını belirtti.
     Antrenman denemeleri için bir haftayı doldurduklarını ifade eden Ulusoy, Öyle enteresan bir şey ki yarın geldiğimizde yine bu alanı kazıyacağız, buzu kıracağız. Çünkü hemen donuyor. Geleli bir hafta oldu. Ancak, henüz antrenman yapamadık. Çünkü daha dibe ipi yerleştiremedik. Aslında programın bayağı gerisinde gidiyoruz. İkinci handikap da bu saatlerde, öğleden sonra, burası esiyor. Yani tipi oluyor. Tipi de el ve ayakları donduruyor diye konuştu.
     Ancak, zoru başaracağını vurgulayan Ulusoy, Sistemi yoluna koyduktan sonra başaracağımıza inanıyoruz. Biz Türkler asırlardır hep zoru başardık. Bunu da başaracağız inşallah. Rekoru kırıp Çıldır Gölünü ve Ardahanı bütün dünyaya tanıtacağız dedi.
     Ulusoy, 6 günün çok ciddi bir kayıp olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Şuan bu rekoru kırmak için iki haftam kaldı. Ama iyi ki biz 20 gün evvel gelmişiz buraya. Kanallar açıldı. Bu kanallardan ipi geçirdikten sonra iyi saat dilimlerinde gelip antrenmanımızı yapacağız. Günde iki defa deneme yapacağız. Bana güveniyorlar. Ama buranın şartları hakikaten zor. Sadece metre ile değil, soğukla, kısacası her şeyle uğraşıyoruz.
     Hazırlık çalışmalarına katılan Ulusoyun babası Mustafa Teoman Ulusoy da oğlunun rekor denemesini başaracağını belirterek, sabırla kendisine destek verdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Antrenmanlar hava muhalefetine takıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER