Antrenör Eğitim Çalıştayı Antalyada başladı

Antrenör Eğitim Çalıştayı Antalyada başladı -Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Baykan: -(IOC Değerlendirme Komisyonunun incelemeleri) Olumlu bir havanın oluştuğunu gördük. Bu hava İstanbulun ev sahipliği adına bizi umut


ANTALYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonunun 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını düzenlemeye aday İstanbuldaki incelemeleri ile ilgili olarak, Olumlu bir havanın oluştuğunu gördük. Bu hava İstanbulun ev sahipliği adına bizi umutlandırdı dedi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığınca Göynük Majestry Mirage Park Resort Hotelde düzenlenen Antrenör Eğitim Çalıştayına Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler ve ilgililer katıldı.
     Baykan, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, 2020 Olimpiyatlarını almayı Türkiyenin hak ettiğini söyledi.
     Aday olan Japonya ve İspanya ile Türkiyenin olimpiyatlar açısından önemli sınav verdiğini ifade eden Baykan, İncelemelerde bulunmak için Türkiyeye gelen heyet, olimpiyatların düzenleneceği yerleri gezerek karar oluşturmaya çalıştı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, dün yemekte heyetle bir araya geldi. Olumlu bir havanın oluştuğunu gördük. Bu hava İstanbulun ev sahipliği adına bizi umutlandırdı diye konuştu.
     Baykan, Türkiyede faal spor yapan sporcu sayısının nüfusa oranının binde 3-5lerde olmasına karşın, Hollandada, Almanyada, İngilterede ve Fransada yüzde 15-20lerde bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
     Bizden neden sporcu çıkmıyor diye yıllarca hayıflandık durduk. Ama yeterli tesisi sporcularımıza sağlayamadık. Türkiyede son 10 yılda birçok alanda yaşanan gelişmeler spora da yansıdı. Türkiyenin üç tarafı denizlerle çevrili ama yüzücü çıkmıyor. Bu nedenle yüzme havuzu olmayan il kalmasın anlayışıyla çalışan Gençlik ve Spor Bakanlığı 42 ilde olimpik ya da yarı olimpik yüzme havuzu yapımı başlattı. Bunlardan bazıları bitmek üzere.
     Türkiyede bilim adamı ve beden eğitimi antrenörü yetiştirecek yaptırım oluşturamadıklarını anlatan Baykan, Bilinçli bir çalışma kapsamında değil, tesadüfen sporcu yetiştirdik. Bakanlığımız spor kültürünü daha iyi yerlere getirmek için çalışıyor diye konuştu.
     Genel antrenörlük grupları, meslek alanları ve hedef kitlelerin ve kademelerinin belirlenmesi, mevcut antrenörlerin derecelendirilmesi, sisteme uyumunun sağlanması gibi konuların tartışılacağı çalıştay, 29 Martta sona erecek.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antrenör Eğitim Çalıştayı Antalyada başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER