AOSB yönetim kurulundan ÇÜ Rektörü Kibara

AOSB yönetim kurulundan ÇÜ Rektörü Kibara ziyaret


ADANA (A.A) - Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyeleri Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Mustafa Kibarı ziyaret etti.
     ÇÜden yapılan açıklamaya göre, Rektör Kibara yeni görevinde başarılar dileyen Sütcü, ÇÜnün kaliteli bir yöneticiye kavuştuğunu belirterek, Özellikle Adana sanayisinin daha fazla gelişmeye ve ilerlemeye ihtiyacı var. Bu gelişimi sağlayacak ve yardımına başvuracağımız en önemli kurumlardan biri de Çukurova Üniversitesidir dedi.
     Son yıllarda organize sanayi bölgelerinin Türkiyenin her tarafında yaygınlaştığını ifade eden Sütcü, şunları kaydetti:
     Bu bölgelerin oluşturulmasındaki temel amaç, sanayideki düzensiz gelişmeleri belli bir disiplin altına alarak, sanayinin gelişimine doğru yön vermek. Bu gelişim doğrultusunda ÇÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO), organize sanayi bölgesi içinde, işbirliğimiz neticesinde kuruldu. Buradaki asıl amaç Ülkemiz sanayisinin en büyük sorunlardan biri olan kalifiye eleman ihtiyacı açığını kapatmak. Gerek ÇÜ, gerekse Teknik Bilimler MYO bu doğrultuda bize çok destek sağlıyor. Adana sanayisi ve Üniversitemizin daha da fazla gelişmesi adına yaptığımız bu çalışmaların ve üretilen projelerin artırılması için, Rektörümüzden daha fazla destek bekliyoruz.
     Kibar ise, sanayinin gelişmesinin sanayiye nitelikli ve yetişmiş insan gücünün sağlanmasıyla kazanılabileceğini belirterek, Bu doğrultuda AOSB yönetimiyle işbirliği sonucunda kurulan Teknik Bilimler MYOda bugün; elektrik, elektronik, tekstil ve makine dallarında öğrencilerimiz öğrenim görüyor. Bu bölümler Adana sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlar doğrultusunda açılan bölümler. Öğrencilerimiz daha öğrenim aşamasındayken aldıkları eğitim ve organize sanayi yönetimimizin sağladığı staj olanakları ile kalifiye eleman olarak yetiştiriliyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AOSB yönetim kurulundan ÇÜ Rektörü Kibara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER