Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek

Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek Lisesine Beyaz Bayrak verildi


TRABZON (A.A) - Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, okul sağlılığının teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşıladığı için Beyaz Bayrak ve sertifika verildi.
     Okulun Müdür Yardımcısı Yusuf Bektaş, okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okulların hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde denetlendiğini belirterek, Okul sağlılığının teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okullumuz 2012 yılında Beyaz Bayrak ve sertifika ile ödüllendirildi dedi.
     Araklıda Anadolu Öğretmen Lisesinden sonra Beyaz Bayrak alan ikinci okul olduklarını dile getiren Bektaş, Okulun il genelinde sağlık meslek liseleri arasında Akçaabat Sağlık Meslek Lisesinden sonra Beyaz Bayrak ile ödüllendirilen ikinci okul olmuştur. Mezunlarımız ve şu anda karşımızda bulunan çok değerli öğrencilerimiz başta hastaneler olmak üzere sağlıkla ilgili değişik kurumlarda hayata atılacaklardır. Okulu temiz olan öğrencimizin evi de hastanesi de temiz olur diye konuştu.
     Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de Araklıda eğitimde çok büyük hedefleri olduğunu ifade ederek, Eğitim seviyemizi 16. sıradan 5. sıralara kadar çıkarmanın sevinci ve mutluluğunu yaşamaktayım. Belediye olarak gece gündüz ilçemizde temizlik yapıyoruz. Ben de Beyaz Bayrak almak için müracaatta bulunacağım dedi.
     Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan da Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin Trabzonda sağlık meslek liseleri arasında Beyaz Bayrak alan ikinci okul olduğunu dile getirerek, Araklı Trabzonun ikinci büyük ilçesi, umarım eğitimde de birinci veya ikinci sıralara çıkarız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Kaymakam Tezcan, Beyaz Bayrak ve sertifikayı okul Müdürü Abdullah Hatipoğluna verdi.
     Törene, Cumhuriyet Savcısı Necati Kurçenli, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Garnizon Komutanı Coşkun Koç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Neşe Çebi, okul müdürleri ve öğrenciler de katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Solmaz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER