Aralarına deprem giren nişanlılar evlendiriliyor

Aralarına deprem giren nişanlılar evlendiriliyor -Vanda meydana gelen depremler nedeniyle düğünleri ertelenen nişanlı 100 çift, 100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor etkinliği ile dünya evine giriyor -Şehir Stadyumunda düzenle


VAN (A.A) - Vanda meydana gelen depremler nedeniyle düğünleri ertelenen 100 çift, 100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor etkinliği ile dünya evine giriyor.
     Evlilik hayalleri kurdukları sırada 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremler ile adeta hayalleri yıkılan nişanlı 100 çift, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Mehir Vakfının ortaklaşa hazırladığı, 100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor etkinliği ile yeniden yaşama tutundu.
     Deprem dolayısıyla düğünlerini yapamayan 100 çift, 28 Haziran Perşembe günü Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlenecek tören ile dünya evine girecek.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın da katılacağı etkinlik hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Münir Karaloğlu, depremden önce nişanlanan ancak yaşanan felaketten dolayı düğünlerini yapamayan 100 çiftin düzenlenen törenle dünya evine gireceğini söyledi.
     Dünya evine girecek çiftlerden 60ının Van merkezde, 20sinin Erciş ilçesinde, geriye kalanının ise diğer ilçe ve köylerden belirlendiğini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Merkezi Konyada bulunan ve orada hizmet veren Mehir Vakfı ile yaptığımız çalışma kapsamında, deprem dolayısıyla aralarına fay hattı giren 100 çiftimizi evlendiriyoruz. Amacımız, hem bu gençlerimizin dünya evine girmesini sağlamak hem de iki şehrin var olan kardeşliğini pekiştirmektir.
     Karaloğlu, 100 çiftin aynı anda nikahını kıymanın zor olacağı düşüncesi ile çiftlerin nikahını önceden kıydıklarını, düğün töreninde de sembolik bir nikah kıyma merasimi yapacaklarını bildirerek, Düğünümüzde Mahmut Tuncer, Rojin, Selahattin Alpay, Hülya Bozkaya, Van Oturma Gecesi ekibi, Van halk oyunları ekibi ve mahalli sanatçılar sahne alarak çiftlere unutamayacakları bir düğün yaşatacaklar dedi.
     Çiftlere, damatlık ve gelinliklerinin yanı sıra 100 parçadan oluşan çeyiz setlerinin de valilik ve vakıf tarafından hediye edileceğini anlatan Karaloğlu, düğüne katılacak davetlilerin servislerle tören alanına taşınacağını ve davetlilere burada yemek ikramında bulunulacağını ifade etti.
     Karaloğlu, açıklamasının ardından çiftlere hediye edilecek çeyiz setindeki eşyaları basın mensuplarına gösterdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Aralarına deprem giren nişanlılar evlendiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER