Ardahanda Muharrem ayı iftarı

Ardahanda Muharrem ayı iftarı -Ardahan Müftüsü Akın: Hacı Bektaşi Velinin dediği gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım (Fotoğraflı - Görüntülü)


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Müftüsü Galip Akın, Muharrem ayı dolayısıyla Damal İlçesinde verilen iftar yemeğine katılarak, Hacı Bektaşi Velinin dediği gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım dedi.
     Müftü Akın, beraberindeki ilçe müftüleri ve vaizlerle Damal Merkez Cem Evinde Muharrem ayın nedeniyle verilen iftar yemeğine katıldı.
     İftardan sonra açıklamada bulunan Müftü Akın, müftülük olarak irşat programının ilk gününü Damala ayırdıklarını belirtti.
     Damalda yaşayanlarla birlikte iftar yemeğinde birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akın, şunları konuştu:
     Sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduk. Nezih ortamda bu hizmetlerin yapıldığını gördük. Kerbelada yapılana üzülmeyen hiçbir Müslümanı teehhül edemeyiz. Hazreti Hüseyinin kıyamı, zalimlere karşı bir dik duruştur. Bu dileklerle kardeşliğimiz hiçbir zaman bozulmasın. Hacı Bektaşi Velinin de dediği gibi, bir olalım iri olalım diri olalım.
     Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan ise Ardahanda bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, Sayın müftümüzün ekibiyle birlikte ilçemize ziyareti bizi mutlu etmiştir. Bizlere eksikliklerimiz hakkında önerilerde de bulunmuşlardır. Bu bir kardeşliktir. Bu bir ilktir. Bu durum, geleceğe daha da ışık tutacaktır. Sizi ilçemde ağırlamaktan onur duydum. Alevilik İslam dışı değildir diye konuştu.
     Daha sonra iftara katılanlar dualar eşliğinde iftarlarını açtılar.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ardahanda Muharrem ayı iftarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER