Ardahan Rahvan Atı Binicilik Kültür

Ardahan Rahvan Atı Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Derneği kuruldu


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda Ardahan Rahvan Atı Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Derneği kuruldu.
     Dernek Başkanı Murat Arabul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan Rahvan Atı Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Derneği ile Ardahana has rahvan atının genini korumayı amaçladıklarını söyledi.
     Bu ve benzeri derneğin çok sayıda ilde olduğunu, ancak Ardahanda kurulmamasının gecikmiş bir faaliyet olduğunu ifade eden Arabul, Bu atın en büyük özelliği uzun yola dayanıklı olmasıdır. Günde yaklaşık 90 kilometre yol gider, taşıdığını yormaz. Ardahan kültüründe bu at yorga olarak bilinir. Yorga gidişiyle taşıdığını yormaz dedi.
     Başka türlü atın geninin yok olacağına dikkat çeken Arabul, Bu dernekle atın genini korumuş olacağız, bu atı besleyen ve bakanları daha çok bilgi sahibi olmalarını sağlamış olacağız. Ayrıca bu özelliği taşıyan atlarla çeşitli etkilikler yapacağız. Örneğin, geziler ve rahvan yarışları planlıyoruz diye konuştu.
     Arabul, seminerlerle rahvan atının özelliğini toplumun her kesimine aktarmak ve birey tarafından alınacak olan at hakkında kişinin bilgi sahibi olmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ardahan Rahvan Atı Binicilik Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER