Arı yetiştiriciliği, kadınlara vız geldi

Arı yetiştiriciliği, kadınlara vız geldi -Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Ratia: Son zamanlarda bayan arı yetiştiricilerinde önemli bir artış var. Çok özel ilgi isteyen, örneğin kraliçe ve arı sütü ürünlerinde, titizlik is


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, son zamanlarda kadın arı yetiştiricilerinde önemli bir artış olduğunu belirterek, Çok özel ilgi isteyen, örneğin kraliçe ve arı sütü ürünlerinde, titizlik isteyen ürünlerde kadınlar çok daha başarılı dedi.
     Ratia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada bal üretiminde Türkiyenin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, arıcılık sektörüne ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.
     Arıcılığın titizlik isteyen bir sektör olduğunu ifade eden Ratia, Dünyanın her yerinde artık kadınlar da arıcılık yapıyor. Özellikle son zamanlarda kadın arı yetiştiricilerinde önemli bir artış var. Çok özel ilgi isteyen, işte kraliçe ve arı sütü ürünlerinde, titizlik isteyen ürünlerde kadınlar çok daha başarılı diye konuştu.
     Ratia, kadınların, gençlerin ve erkeklerin yoğun bir şekilde arıcılık yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
     Doğal ürünlerin geleceğinin olması, halkın bu ürünlere ilgi göstermesi kadınları bu sektöre yöneltti. Kadınlarla birlikte gençler de arıcılığa yöneldi. Ayrıca, bu sektör birçok sektörle alakalı, genetikten tutun biyolojiye, tıptan tutun kimyaya kadar bir çok alanı kapsıyor. Arıcılık, sadece köylerde ya da kırsalda değil, şehirlerdeki insanların da çok ilgi duyduğu bir sektör haline geldi. Doğal olarak sadece kırsaldaki değil kent merkezindeki kadınlar da bu sektörle uğraşıyor.
    
     -Kozmetik sektöründekiler, arı ürünlerine yöneldi-
    
     İnsanların kozmetik sektöründe kimyasal kullanmaktan çekindiğini dile getiren Ratia, Kozmetik sektöründekiler son yıllarda doğal ürünlerin kullanımına, yani arı ürünlerine yöneldi. Bu sektörde artık, bal ve bal ürünleri, polen, arı sütü, propolis gibi doğal ürün diyebileceğimiz, direkt doğadan aldığımız ürünler kullanılıyor dedi.
     Arı ürünleri, kozmetik sektöründe kullanımı son yıllarda oldukça arttı. Pazarda bir pay edinmeye başladı diye konuşan Ratia, endüstride arı ürünlerinin kullanılmasıyla bu sektörün büyüdüğüne dikkati çekti.
     İkincil arı ürünü diye tabir edilen arı ürünlerinin kozmetiğin yanında gıda sektöründe de sık kullanıldığını vurgulayan Ratia, Bal ürünleri, artık gıdaların içerisine konulmaya başlandı. Bu da arıcılık sektörünü daha da büyütüyor ifadelerini kullandı.
     Ratia, Türkiyeye her geldiğinde arıcılık sektörünün daha geliştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini vurguladı.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Arı yetiştiriciliği, kadınlara vız geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER