Artık yemeklerden enerji elde edilecek

Artık yemeklerden enerji elde edilecek


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2002 yılından itibaren evsel ve işyeri atıklarını topladıklarını, kağıt, metal ve camla başlatılan atık toplama çalışmasında büyük başarı elde ettiklerini belirtti.
     Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak kullanılmış yemeklik yağ, araba lastiği, elektronik atıklar ile pil toplama çalışmasını devam ettirdiklerini anımsatarak, başlattıkları yeni uygulamayla hem yemek artıklarını toplayacaklarını hem de bundan enerji elde ederek ekonomiye büyük katkı sağlayacaklarını bildirdi.
     Erciyes Üniversitesi Çevre Bölümü ile biyogaz üreteceklerini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     "Melikgazi Belediyesi çevre ve doğa dostu bir belediyedir. Bunu her fırsatta belgelemekte ve ispatlamaktadır. Nitekim 2002 yılından itibaren düzenli bir şekilde cam, kağıt ve metal toplamaktadır. Ayrıştırılmış çöp toplama tesisi inşa etmiş ve ilgili Bakanlıkça örnek gösterilmektedir. Belediye olarak bununla kalmadık. Pil, eski oto lastikleri, kullanılmış yağ toplamaya başladık. Buna ilçenin tüm semtlerinde başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Şimdi de Erciyes Üniversitesi ile ortak bir çalışma ile okul, fabrika, lokantalardan yemek artıkları toplayacağız. Bunun için özel araç imal edildi. Toplanan yemeklerden biyogaz tesislerinde kimyasal çalışma neticesinde biyogaz elde edilecek."
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Artık yemeklerden enerji elde edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER