Artvinde, Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya kampanyası

Artvinde, Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya kampanyası başlatıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya kampanyası başlatıldı.
     7 Mart İlköğretim Okulunda, kampanyanın açılışı sebebiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.
     Kaya, burada projeyi başlatmalarındaki amacın öğrencilere tohumun, fidanın, ağacın, ormanın ve doğanın önemini anlatmak olduğunu ifade ederek, Biz sandıklarda biriken tohumları alıp, yine sizler vasıtasıyla ektirmek sureti ile her birinizin bir ağacı ve okulunuzun bir ormanı olmasını sağlamaya çalışacağız dedi.
     Toplanan tohumlardan elde edilen meyve fidanlarının ormana dikilerek bu meyveler sayesinde yaban hayvanlarına yiyecek sağlanacağını söyleyen Kaya, Bu yüzden yediğimiz meyvelerin tohumlarını atmayalım, tohum kutularına biriktirelim. Haydi çocuklar kendi geleceğimiz ve orman canlıları için hep birlikte büyük bir adım atalım diye konuştu.
     Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan ormanların öneminin anlatıldığı Tohumdan Fidana Fidandan Ormana sinevizyon gösterisi sunularak, toplanan ilk tohumlar sandıklara atıldı.
     Kampanya kapsamında 21 Marta kadar orman, doğa ve fidan gibi bilgiler görevli mühendislerce okullarda anlatılarak uygulamalı eğitimler verilecek.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Artvinde, Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER