Artvinde Aile Haftası kutlanıyor

Artvinde Aile Haftası kutlanıyor


ARTVİN (A.A) - Artvinde Aile Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan etkinler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Külekçi, burada yaptığı konuşmada, örf, adet, gelenek, görenek ve hukuk kurallarına göre kurulan ailenin ana, baba ve çocuklardan oluşan toplumun en temel sosyal kurum olduğunu söyledi.
     Türk toplumu için ailenin kutsal bir kurum olduğunu ifade eden Külekçi, şunları kaydetti:
     "Aile, bir toplumun gelenek, görenek, dil, din ve diğer özelliklerinin yaşandığı en küçük temel ögesidir. Sosyal güç merkezi olan aile, bireylere toplum içerisinde rahat bir yaşam sürdürebileceği davranışlar kazandırır. Hayata başladığımız ilk andan itibaren fertlere sevgi, saygı, hoşgörü, sadakat, paylaşma gibi duyguları kazandıran aile sürekli sığınılacak tek liman olmuştur. Sağlıklı nesillerin var olması medeniyetlerin devamı, toplumun güçlü, huzurlu olması, değerlerin korunması kültürün ve tarihin sürekliliği aile kavramının toplum içerisinde yerleşmesine bağlıdır."
     Törene, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Defterdarı Abdurrahman Altındağ, İŞKUR Müdürü Aslan Atan ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinde Aile Haftası kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER