Artvinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Artvinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı yapıldı


ARTVİN (A.A) - Artvinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı yapıldı.
     Artvin Valisi Necmettin Kalkan başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri katıldı.
     Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kalkan, KÖYDES projesi kapsamında 2006 yılından bugüne kadar merkez ilçeye 34 milyon liralık ödeneğin aktarıldığını belirterek, bu ödenekle köylerin içme suyu ve köy yollarının alt yapı hizmetlerinin büyük ölçüde gerçekleştirildiğini söyledi.
     KÖYDES projesi kapsamında Türkiyenin diğer illerine göre Artvine azımsanmayacak bir ödeneğin gönderildiğini ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:
     2012 yılı KÖYDES ödenekleri, il ve ilçeler bazında bir önceki ay belli olmuştu. İlimize geçen yıla nazaran ödenekte azalma olsa da Türkiyedeki diğer illerle kıyaslandığında yine de azımsanmayacak bir ödenek sağlandı. İl genelinde KÖYDESten 12 milyon 500 bin liralık bir ödeneğimiz var. Bu ödeneği ilçelerimizin hem yol ağına hem sorunlarına hem de köy sayılarına göre dağıttık. İl merkezimize de 2 milyon liralık ödenek tahsis edildi. 2 milyon liralık ödeneği Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin işbirliği ve koordinasyon içerisinde en iyi şekilde harcayacaktır diye düşünüyorum.
     Kentin gerek köy sayısı, gerekse coğrafi yapısı itibarıyla yaptıkları hizmeti korumakta güçlük çektiklerini kaydeden Vali Kalkan, şöyle devam etti:
     İlimizin hem köy sayısının fazla olması hem de arazi yapısı itibarıyla oldukça engebeli olması, meydana getirdiğimiz hizmeti korumakta sorun. Yani Anadoluda, bir Konya ilinde yapacağınız hizmetin maliyeti ile Artvinde yapacağınız eşdeğer hizmetin maliyeti aynı değildir. Yaptıktan sonra da korumak aynı şekilde oldukça güç. Buna rağmen 2012 yılı içerisinde İl Özel İdaresine, dolayısıyla Köylere Hizmet Götürme Biriliğine tahsil edilen bu ödeneği en iyi şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olacağız. Halen ilimizde içme suyu yetersiz olan ünitelerimiz var. İçme suyu olmayan ünitemiz yok ama yetersiz olan ünitelerimiz var. Bazı köylerimizin yol, sanat yapıları, alt yapı gibi sorunları var. Bu sorunları yapacağımız toplantıda değerlendirip, bu yazı en iyi şekilde değerlendirip, kış ayına girerken sorunlarımızı çözmüş veya asgariye indirmiş olacağız.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Artvinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER