Artvinde motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu

Artvinde motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu kursu açıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu kursu açıldı.
     Artvin Öğretmenevinde düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sancar, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Sinan Arslan, kurs öğretmenleri Gülay Torun, Devrime Özbayrak ve Hüseyin Çakır ile 72 kursiyer katıldı.
     Yanmaz, törende yaptığı konuşmada, çok az ilde açılan bu kursun Artvin için şans olduğunu belirterek, Bu kurstan sertifika alıp motorlu taşıt sürücüleri sınavlarında sınav sorumlusu olarak görev alma şartları tutanlara görev vereceğiz. Arkadaşlarımızın görev sorumluluklarının bilincinde olmalarını istiyoruz dedi.
     Özel motorlu taşıt sürücü kursları kursiyerlerinin sınavlarını, Milli Eğitim Müdürlükleri olarak kendilerinin düzenleyip gerçekleştirdiğini kaydeden Yanmaz, Düzenleme ve denetim yetkisi olarak, sürücünün yetersizliği nedeniyle yapmış olduğu trafik suçundan kendileri sorumludur. Sınavlarda sürücü adaylarının yeterliliklerinin sağlıklı olarak ölçülmesi gerekiyor diye konuştu.
     120 saatlik dersin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER