Artvinde yaylaya göç başladı

Artvinde yaylaya göç başladı


ARTVİN (A.A) - Artvinde havaların ısınmasıyla yayla göçü başladı.
     Kentte geçimini hayvancılıkla sağlayan bazı kişiler, sürülerini yaya olarak Artvin ile Ardahan sınırları içinde bulunan 2 bin 650 rakımlı Bilbilan Yaylasına götürmeye başladı.
     Çoban İsmet Yenigül, Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinin Karaosmaniye köyünden sürüyü Bilbilan Yaylasına götürmek için yola çıktığını ifade ederek, "Kışın hayvanlarımızı köyümüzdeki ahırlarda besledik. Baharın gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da yaylamıza doğru yola çıktık" dedi.
     Kendisine bir çobanın daha eşlik ettiğini anlatan Yenigül, şunları kaydetti:
     "İki çoban ve 5 çoban köpeği ile 500 küçükbaş hayvanımızı yaylaya ulaştıracağız. Yaklaşık 180 kilometre yol katederek yaylaya ulaşacağız. Bugün yolculuğumuzun on üçüncü günündeyiz. Yol boyunca hayvanlarımızı otlatarak yolumuza devam ediyoruz. Akşam hava kararınca uygun bir arazide hayvanlarımızı dinlendirip, geceyi burada geçiriyoruz. Sabah olunca tekrar erken saatlerde yola koyuluyoruz. Çobanlık çok zor bir meslek ama bunu yapmaya mecburuz. Ailemin geçimini hayvancılık yaparak sağlıyorum. Sonbaharla birlikte bu zor yolculuk tekrar başlayacak."
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinde yaylaya göç başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER