Artvindeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Artvindeki tatbikat gerçeğini aratmadı -Senaryo gereği taşkın sonucu mahsur kalanlar ile göçük altında bulunanların kurtarıldığı tatbikatta 39 personel görev aldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Destek Hizmetler Müdürlüğü sahasında gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, senaryo gereği Çoruh Nehrindeki taşkın sonucu suyun karşı kıyısında mahsur kalan kişiyi kurtarmak amacıyla çalışma başlatıldı. Can yeleği de fırlatabilen fırlatma tüfeğiyle düzenek kuran ekipler, halatlar yardımıyla düzeneği kullanarak vatandaşın bulunduğu alana ulaştı. İlk müdahaleyi yapan ekipler, mahsur kalan kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.
     Göçük altında kalmış bir kişiye de stetoskop yardımıyla ulaşan ekipler, bu kişiyi de beton kırma makineleri ve demir kesme aletlerini kullanarak bulunduğu yerden çıkarttı.
     Ekipler daha sonra otomobilin çarpışması sonucunda sıkışan sürücüyle çarpışma neticesinde otomobilin altında kalan yolcuyu da demir kesme makineleri ve 30 tona kadar yük kaldırabilen hava basınçlı makinelerle sıkıştıkları yerden çıkartarak, ambulansla hastaneye ulaştırdı.
     Tatbikatı takip eden Vali Necmettin Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece tatbikatının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, afetin ne zaman olacağının belli olmadığını söyledi.
     Afetlere her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:
     Coğrafi konumumuz itibarıyla bölgemizde heyelan ve su taşkınları olmakta. Biz de oluşabilecek bu olaylara maruz kalan vatandaşlarımızı kurtarmak amacıyla tatbikat gerçekleştirdik. AFAD ekibimiz hangi şartlarda olursa olsun nasıl bir arama kurtarma faaliyeti yapacaklarını gösterdi. Bu tatbikatla personelimizin zaman fark etmeksizin her zaman hazırlıklı olduğunu görme fırsatımız oldu. Temennimiz bu tür arama kurtarma çalışmalarına gerek kalmaması yönünde. Valilik olarak ekiplerimize afet zamanlarında ihtiyaç duyulan tam donanımlı bir karavan temin ettik ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.
     39 AFAD personelinin katıldığı tatbikatı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ile görevliler izledi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş - Bayram Sarayoğlu / Zafer Sel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Artvindeki tatbikat gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER