Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92inci yıl

Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92inci yıl dönümü -Vali Kalkan: Savaşlarla toprak kazanma dönemi sona erdi. Kültürel ve ekonomik savaşlar devam ediyor


ARTVİN (A.A) - Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92inci yıl dönümü kutlandı.
     Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, yöresel halk oyunları gösterileri sunularak şiirler okundu. Halk oyunları gösterisi sunan öğrenciler, açtıkları Türk bayrağını Vali Kalkana teslim etti.
     Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, fetih döneminin, savaşlarla toprak kazanma döneminin sona erdiğini belirterek, günümüzde kültürel ve ekonomik savaşların devam ettiğini söyledi.
     Kültürlerin, sınırlar değişmeden medya ve kitle iletişim araçlarıyla bir başka ülkeye ihraç edilebildiğini ifade eden Kalkan, Bir yeri fiilen ele geçirmenize gerek yok. Aslında milli kimliğinizi ihraç ettiğiniz zaman zaten orayı ele geçirmiş duruma geliyorsunuz. Dolayısıyla bizim gençliğimizin, kültürel ve ekonomik işgallere izin vermeyecek şekilde çalışmaları gerekiyor. Dolayısıyla Artvinli olarak, Türkiyeli olarak bizlere düşen en önemli görev çok çalışmak, kültürümüzü bizden sonraki kuşaklara aktarmak ve bu kültürel ekonomik işgallere izin vermemektir dedi.
     Geçmişte bütün coğrafyada olduğu gibi yaşanılan coğrafyada da işgaller olduğunu kaydeden Kalkan, Bugün değişik formatta savaşlar devam ediyor. Dolayısıyla bize bugün bu toprakları bırakanların gerçek iradesi neydi, onu sorgulamamız gerekir. İnanıyorum ki Kurtuluş Savaşını başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürkün iradesi ve onun arkasında giden Anadolu insanının iradesi, vatan olarak bildikleri bu topraklarda ırzlarını ve namuslarını düşman çizmeleri altında çiğnetmeden, kendi öz kimliklerini muhafaza ederek, dinlerini, dillerini yaşatacak bu coğrafyayı ilelebet payidar kılmak ve bizlere bırakmaktı diye konuştu.
     Program, kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş - Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92inci yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER