Artvin Atabarı Kayak Merkezine telesiyej yapılıyor

Artvin Atabarı Kayak Merkezine telesiyej yapılıyor -Spor Genel Müdür Yardımcısı Kocatepe: Artvinin geleceği turizmse bunun da merkezi Atabarı Kayak Merkezi olacak -Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: Bu tesis bittiğ


ARTVİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Artvinin geleceği turizmse bunun da merkezi Atabarı Kayak Merkezi olacak dedi.
     İl merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki Artvin Atabarı Kayak Merkezinde yapılacak telesiyej için düzenlenen tanıtım programına, Vali Necmettin Kalkan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Artvin Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, Artvin Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Arif Hikmet Çakır, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, yaklaşık 1.5 yıldır inşaatı durmuş bir kayak tesisi olduğunu belirterek, 3 gün önce startını birlikte verdiğimiz firma yetkilileriyle bu işin 45 gün içerisinde bitirileceğine inanıyorum. Gönül bu pistin Kafkasöre kadar uzamasını arzu ediyor diye konuştu.
     Uzun bir piste sahip olmaları gerektiğini ifade eden Vali Kalkan, Bu pist Artvin için yeterli değil. Federasyon başkanımız burada, ben bunun da sözünü almış kabul ediyorum. Enerji önemli bir sorun, bunu Valilik olarak üstleneceğime söz verdim. Bugünden itibaren çalışmalarına başlayacağız. İnanıyorum ki telesiyejin bitimiyle eğer hava şartları da engel olmazsa buranın elektrik sorununu çözmeyi yürekten arzu ediyorum. Tüm finansmanını da Valilik olarak biz karşılayacağız. Bir gün buradan Kafkasöre kadar kayma imkanına sahip olacağız dedi.
     Kocatepe ise Atabarı Kayak Merkezinin Artvinin soluk alma yeri olduğunu dile getirerek, Büyükşehirler gibi biz de tiyatro salonları, eğlence merkezleri, parklar, alanlar, dinlenme merkezleri gibi uluslararası standartta pek yer yok ama bizim de kendimize göre avantajlarımız var. Artvinin geleceği turizmse bunun da merkezi Atabarı Kayak Merkezi olacak. Yüreğimdekini söylüyorum, gün gelip belki kayakları ayağımıza takıp şu zirveden Kafkasöre kadar kayakla kayabileceğimiz günler de olacak diye konuştu.
    
     -15 Kasımda tesisimizi açacağız-
    
     Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık ise 2008 yılında Türkiyede kayak merkezlerinin oluşumu ve kış sporlarında var olan potansiyelin değerlendirilmesi adına büyük bir yatırım hamlesi başlatıldığını belirterek, şöyle devam etti:
     Tam bu aşamada bu cennet köşe unutulmuşken Sayın Genel Müdür Yardımcım Mehmet Kocatepe devreye girdi. Planda bile yokken onun çabaları ile yatırım planına alındı. 2008 yılında hemen Genel Müdürümle yurt dışına gidildi. Bu görmüş olduğumuz teleski olarak tabir edilen mekanik tesis yurt dışından temin edildi. Zor şartlarda, hava muhalefetine rağmen 2008 yılının aralık ayında hizmete girmiş oldu. Teleski tesisinin buranın potansiyeli için küçük sayılabilecek bir tesis olduğunu ve bu dağın gelişimi açısından yeni tesislere ihtiyaç olduğunu o gün belirtmiştik. Daha sonraki gelişmede yine Sayın Kocatepenin büyük çabasıyla bu telesiyej tesisi yatırım programına alındı. İhaleleri Kayak Federasyonumuz tarafından yapıldı. Bu tesis dünyanın en modern kayak telesiyej tesislerinden bir tanesi. Ama bazı olumsuz şartlardan dolayı bu tesisin yapımı biraz uzadı. Ama şükürler olsun bunların hepsi aşıldı ve şantiyemizi pazar akşamı itibariyle oluşturmuş olduk. 10 gün içerisinde betonla ilgili kısımları hallettikten sonra kar da yağsa, yağmur da yağsa, gerekirse bütün ekiplerimizi buraya getirerek inşallah 15 Kasımda tesisimizi açacağız ve kış sezonuna yetiştirmiş olacağız.
     Ayık, 530 metre uzunluğundaki telesiyej tesisinin 2 kişilik sandalyesi olduğunu da ifade etti.
     Telesiyejin saatte 600 kişi taşıma kapasitesi olduğunu belirten Ayık, şunları kaydetti:
     Bu oldukça yüksek bir kapasite. Alt istasyonla üst istasyon arası 4 dakika 10 saniye. Kayakçılarımız 4 dakikada en üste ulaşmış olacak. Tesis bitince Kayak Federasyonumuzun da talimatıyla bu tesisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edeceğiz. İş bittiğinde tesisin işletimiyle ilgili hiçbir aksaklık, sıkıntı olmayacak. Burası çok kıymetli bir kayak merkezi, biz Artvine kayağa çok büyük önem veriyoruz. Bu tesis bittiğinde, elektrik hattı çekildiğinde inşallah burada KAFKAS CAP adı altında uluslararası turnuva yapmayı düşünüyoruz dedi.
     Tanıtımın ardından Vali Kalkan ve beraberindekiler, kayak merkezinde incelemede bulundu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Yusuf Okur / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Artvin Atabarı Kayak Merkezine telesiyej yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER