Aşçı ve otelcilerden Bolu Valiliğine ziyaret

Aşçı ve otelcilerden Bolu Valiliğine ziyaret (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Turistik Otelciler ve İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkan Yardımcısı Vedat Başaran ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Bolu Valisi İbrahim Özçimeni ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Başaran, daha önce İstanbul ve Amasya da düzenledikleri Osmanlı Mutfağı Yarışması ve Sempozyumu programını Boluda da düzenlemek istediklerini belirterek, kendilerini kabul ettikleri için Özçimene teşekkür etti.
     Yarışma ve sempozyumun Türk mutfağına katkısına değinen Öztürk de her yıl düzenledikleri yarışma sonucu ortalama 50 yemeği literatüre eklediklerini kaydetti.
     Osmanlı Mutfağı Yarışması ve Sempozyumu programının Boluya turizm ve yemek kültürünün tanıtılması bakımından katkı sağlayabileceğini anlatan Öztürk, Bu projenin arkasında büyük otel zincirleri ve firmalar var. Yarışmada büyük otellerde aşçılık yapan genç ve yetenekli aşçılar canlı olarak 8 saat boyunca yemek yapıyorlar ve bu yemekler jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek çeşitli ödüller veriliyor. Bu önemli organizasyonun yapılması konusunda desteğe ihtiyacımız var diye konuştu.
     Vali Özçimen ise böyle bir organizasyonun illerinde yapılmasının, Bolunun Osmanlı Mutfağına katkılarının bilinmesinin ve Aşçılar diyarı Mengenin tanıtımı açısından da çok güzel olacağını düşündüğünü, bu proje konusunda gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aşçı ve otelcilerden Bolu Valiliğine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER