Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı

Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı -Sivasta, Aşık Veysel paneli düzenlendi


SİVAS (A.A) - Türk halk ozanı Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) fotoğraf sergisi ve panel düzenlendi.
     CÜ Kültür Merkezindeki Aşık Veysel Fotoğraf Sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin yaptı. Sergiyi gezen protokol üyeleri, daha sonra CÜ Kültür Merkezi Konferans Salonundaki Aşık Veysel konulu panele katıldı.
     Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Kocacık, Aşık Veyselin tek bir kitap okumadan, hiç okula gitmeden hayatı özümlemiş bir kahraman olduğunu belirterek, Aşık Veyseli soy ve mezhep ayrılığına, ötekileştirmeye karşı çıkmış ve herkese eşit mesafede durabilmiş bir barış elçisi olarak görüyoruz dedi.
     CÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Boyrazın Aşık Veyseli anlattığı panelde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Aşık Veyselin şiirlerini oluşturan alt yapı, CÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Bulut, Müziksel yetenek ve Aşık Veysel, CÜ Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, Aşık Veyselde vatan sevgisi ve birlik fikri, CÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu ise Aşık Veyselin şiirlerinde kelime dağarcığı konularında sunum yaptı.
    
     -AK Parti Sivas Milletvekili Bilgin, mesaj yayımladı
    
     AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Aşık Veysel ölümünün 40. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bilgin, mesajında, büyük kültür adamı, yalın Türkçesiyle yokluklar ve imkansızlıklara rağmen Anadolu insanının gür sesi olmayı başarmış Aşık Veyseli ölümünün 40. yılında rahmet ve saygıyla andığını belirtti.
     Aşık Veyseli unutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:
     O her zaman sözleri ve deyişleriyle insan sevgisini işaret etmiştir. İsyan etmek şöyle dursun, yaşamı boyunca güzelliği, iyiliği, insanları kırmamayı, küçücük şeylerle kafamızı ve kendimizi meşgul etmemeyi bize öğütlemiştir. İsyan etmek yerine babasının oyalanması için aldığı sazla önce başka ozanların türkülerini söylemiş, sonra kendi sözlerini yazıp besteleyen Aşık Veysel, Sivasın ve Şarkışlanın çok kıymetli bir değeri olmuştur.
     Aşık Veyselin yaşadığı zorluklara rağmen hayatı hep sevdiğini, yılmadığını, çalışmayı bırakmayarak her zaman ürettiğini belirten Bilgin, Bu yönüyle herkese örnek olabilecek bir şahsiyettir. Değerlerimizi, ustalarımızı, ozanlarımızı unutmayalım. Bunun için insan hatırlamalı; bu dünyadan bir Aşık Veysel geçti. Ve unutmamalı; kolay kolay gelmiyor böylesi değerlerimiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Aşık Veyselin ölümünün 40. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER