Asım Gündüz Caddesinde trafik akışının değiştirilmesi

Asım Gündüz Caddesinde trafik akışının değiştirilmesi önerisi -Kütahya Belediye Başkanı İça: -Eğer bizim projelerimiz kabul görmezse son çare olarak referanduma gideceğim


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Asım Gündüz Caddesinin trafik akışının değiştirilmesi ve yapılan projelerin uygulanması adına Eğer bizim projelerimiz kabul görmezse son çare olarak referanduma gideceğim dedi.
     İça, Belediye Konferans Salonunda yaptığı basın toplantısında, Asım Gündüz Caddesi esnafının sorunlarını dinlediklerini ve esnafın şikayetleri doğrultunda caddenin trafik akışının değiştirilmesi kararını aldıklarını bildirdi.
     Esnafın, Kütahyaya Gelen turistlere araçlarıyla gidebilecekleri şekilde yol tarifi yapamıyoruz dediklerini aktaran İça, şöyle devam etti:
     Bu sıkıntı ve istekleri çok doğru ve yerinde buluyorum. Ticari anlamda da Ulu Cami tarafı, Hürriyet Caddesi, Pekmez Pazarı ve Tahıl Pazarı, Sadettin Camisi önü gibi tarihi mekanlara giden hatlarda büyük bir durgunluk var. Cumartesi ve pazar günleri pazar yerinin bulunduğu yerde özellikle akşam saatlerinde trafik kilitleniyor. Bu mekanlara kolay bir ulaşım yapılamadığı takdirde bu durum devam edecektir. Esnaf da bu çalışmanın yapılmasını istemektedir. Ortak bir platformda konuyu uzunca tartıştık ve böyle bir çalışmanın iyi olacağı kanaatine vararak, İl Trafik Komisyonuna ilettik. Maalesef kurumlar arasında yeterli bir anlayış sağlanamadı. Belediyemiz, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Şoförler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri evet, diğer 6 kurumun temsilcileri de hayır oyu verdi. Kamuoyunda sürekli belediyemiz suçlanıyor. Artık bizi suçlamasınlar.
     İça, göreve geldiği günden beri birçok hizmeti Kütahyaya kazandırdığını anlatarak, belediyenin yaptığı hizmetlerin yok sayılmasının hoş olmadığını söyledi.
     Buna benzer sebeplerden dolayı Meydan projesinin 5 yıldır yapılamadığını belirten İça, Eğer bizim projelerimiz kabul görmezse son çare olarak referanduma gideceğim. Benim arkamda sadece halk var. Ben halk için varım burada. Benim notumu verecek olan halk. Referandum sonucunda vatandaşımız istemezse saygı duyarım. İsterse de herhalde yapacak başka bir şey kalmıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Asım Gündüz Caddesinde trafik akışının değiştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER