Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Şahin: -Suriye düşürdüğü uçağın bedelini ödemek zorunda kalacaktır


KARABÜK (A.A) - TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili, Suriye düşürdüğü uçağın bedelini ödemek zorunda kalacaktır dedi.
     Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye ile uzun yıllardır iyi ilişkiler içinde olmaya gayret gösterdiklerini, bu ülkenin halkını kardeş gördüklerini söyledi.
     Hükümet olarak sadece Suriye ile değil bütün komşularla iyi ilişkiler kurmayı hedeflediklerini diye getiren Şahin, askeri uçağın düşürülmesinin ardından ağırbaşlı davranılmasını kimsenin, Uysal koyun diye yorumlamaması gerektiğini vurguladı. Şahin, şöyle konuştu:
     Suriye, kendi hava sahası içinde değil, uluslararası hava sahasında bir Türk uçağını düşürmüştür. Suriye düşürdüğü uçağın bedelini ödemek zorunda kalacaktır. Suriye bizim en uzun kara sınırına sahip olduğumuz komşumuz. Suriye devleti ile ilişkilerimizi geliştirmek için büyük çaba sarf ettik. Hatta yüksek düzeyde strateji iş konseyi kurduk. Muayyen zamanlarda her iki devletin hükümetleri bir araya gelerek toplantılar yapmaya başladı. Bizim amacımız dünyanın gelişmiş ülkelerinde ulaşılan demokratik düzeye Suriyenin de Suriye halkının da ulaşmasını temin etmekti. Hep onlara tavsiyelerde bulunduk, yol gösterdik. Türkiyenin deneyimlerinden yararlanmaları için kendileriyle her alanda işbirliği yapmayı tercih ettik.
     Önceleri Sayın Devlet Başkanı Esed ve yöneticilerinin, Evet, biz Suriye halkının demokrasiye geçmesini, temel hak ve hürriyetler adına yaşanan bir takım sorunların düzeltilmesini arzu ediyoruz demelerine rağmen, bu konuda hiç bir adım atmadılar. Üstelik demokrasi isteyen, özgürlük isteyen halkı maalesef baskılarla sindirmeye çalıştılar. Biz komşumuz hatta vatandaşlarımızın önemli bir kısmının akraba olduğu Suriye halkının yanında olduk. Bütün bu çalışmaları Suriye halkı için yaptık.
     Son aylarda Suriyede onlarca kişinin katledildiğini ve binlerce kişinin Türkiyeye sığındığını dile getiren Şahin, tam bu sıkıntılı dönemde Türkiyeye ait bir keşif uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünü söyledi.
     Şahin, şunları kaydetti:
     Suriye, Biz düşürdük, ancak Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk diye açıklama yaptı. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve devleti, bu olay karşısında güçlü ve büyük devlete yakışır bir ağırbaşlılıkla hareket ediyor. Ancak biz buraya doğru giderken büyük, güçlü ve tarihi bilgiye sahip devlete ne düşüyorsa, o çerçevede hareket ediyoruz. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Bu olay sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve tabii en önemlisi 74 milyonluk halkımızın onurunu korumalıyız. Onların itibarını korumak devletin ve bu devlet yetkisini kullanan hükümetimizin asli görevidir.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER