ASMMMO Başkanı Bilen:

ASMMMO Başkanı Bilen: -Yeni teşvik sisteminden yararlanılması için ivedilikle OSBnin genişletilmesi gerekiyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Seyfettin Bilen, yeni teşvik sisteminden yararlanılması için ivedilikle Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) genişletilmesi gerektiğini söyledi.
     Bilen, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, yeni teşvik sisteminin önemli bir fırsat olduğunu, bu fırsattan yararlanılması için Adıyaman Organize Sanayisinin genişletilerek yatırımcının hizmetine sunulması gerektiğini belirtti.
     Bilen, şunları kaydetti:
     Teşvik sistemi yürürlüğe girdi. Adıyaman için önemli bir fırsat. Bunun köklü ve kalıcı olması için yatırımcıya yer tahsisinin yapılması gerekmektedir. Adıyaman bu noktada sıkıntılıdır. Çünkü doluluk oranı maksimum düzeyde. İlçelerde de boş alanlar mevcut. Alt yapısı olmayan Organize Sanayi Bölgeleri mevcut. İlçelerdeki sanayi bölgelerinin boş olması, Adıyamanda ikinci Organize Sanayi Bölgesinin açılmasını engelliyor. Dolayısıyla bir ara formül geliştirildi. Adıyamandaki mevcut Organize Sanayisinin alanı genişletilecek. Şuanda üzerinde çalışılıyor ama bugüne kadar somutlaşmış bir şey yoktur.
     Bildiğim kadarı ile arazi sahipleri ile görüşülerek belli bir noktaya getirilmiş. Sonuç alınması için Bakanlığın onayı gerekiyor. Biz bunun ivedilikle çözülmesini bekliyoruz. Çünkü yatırımcı bu teşviki uzun süredir bekliyordu. Artık yatırımcı yatırım yapacak yerin arayışına girdi. Yani şuanda yatırımcı için yatırım yapacak yer yok. Organize Sanayi bölgesi dışında da yatırım yapmak avantajlı değil. Ayrıca Organize Sanayi bölgesi içinde yapılacak yatırımla dışında yapılacak yatırım arasında önemli bir teşvik farkı var. Dolayısıyla Adıyamandaki yerel yetkililerin bu genişletme çalışmasını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaları gerekmektedir.
     İlçelerdeki Organize Sanayi Bölgelerinin biran önce alt yapı sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirten Bilen, şöyle devam etti:
     Adıyamanlı olup da dışarıda önemli iş adamlarımız var. Gurbetteki iş adamlarını Adıyamana çekebilmek için bir cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Ayrıca bunun için alt yapıdan başlayarak nitelikli elemana kadar tüm koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlar altında yatırımcı yatırım yapma kararında zorlanacaktır. Adıyamanlı da olsa nihayetinde yatırımcı bal arısı gibidir. Kar neredeyse oraya yatırım yapar.
     Bunun için buraları karlılık haline getirmek lazım. Özellikle ilçelerdeki Organize Sanayi Bölgelerinin alt yapı sorununu gidermek gerekiyor. Ondan sonra da Adıyamanın yöneticileri gidip, gurbetteki iş adamları ve yatırımcıları Adıyamana davet etmeleri gerekiyor.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber ASMMMO Başkanı Bilen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER