Atakent 13. Uluslararası Kum, Su Sporları

Atakent 13. Uluslararası Kum, Su Sporları ve Kültür Festivali başladı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde düzenlenen 13. Uluslararası Kum, Su Sporları ve Kültür Festivali başladı.
     Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askere Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileğinde bulundu.
     Yaklaşık 2 ay süren hazırlıkların ardından yöre halkı ile tatile gelenlere festival programı duyurusunun yapıldığını ifade eden Uslu, Asyonkarahisarda meydana gelen patlamada askerlerimizin şehit olması bizleri üzdü. Festivali iptal etmeyi düşündük. Fakat davetiyelerin dağıtılıp, duyuruların yapılması nedeniyle iptal etme şansımız olmadı dedi.
     Festivalle turizmi geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Uslu, Atakenti Akdenizin en güzel cazibe merkezi yapmak için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle tanıtıma önem vererek, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz diye konuştu.
     Geçmişte 20 Ağustosta sona eren turizm sezonunu Eylül ayının sonuna çekmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uslu, şöyle konuştu:
     Turizm sezonunu uzatabilmek için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında deniz sporları faaliyetlerine önümüzdeki yıllarda daha da ağırlık vereceğiz. Silifke tarımda artık istenilen noktada. Ancak bu yeteri kadar ekonomiyi canlandırmıyor. Bu nedenle Türkiye genelinde denize girilecek en güzel plajlardan birine sahip beldemize sahip çıkarsak, gelecekte inanılmayacak kadar güçlü bir turizm cenneti durumuna gelebiliriz
     Kış mevsiminde 10 bin olan nüfusun yazın yerli ve yabancı turistlerle 300 bine ulaştığına işaret eden Uslu, gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için gerek belediye gerekse yöre halkı olarak büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.
     Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da, Afyonkarahisarda meydana gelen patlamada şehit olan askerlere baş sağlığı dileğinde bulunarak, Başkan Uslu ile aynı duyguları paylaştığını kaydetti.
     Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen etkinliklerde kum maratonu, yüzme yarışmaları yapıldı.
     Susanoğlu Halk Plajı girişinde kurulan platformda sahne alan Nesibe Polat, Tunahan, Esra Yağmur ve Yusuf Güney, Afyonkarahisardaki patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle memleket ve vatan içerikli şarkılar seslendirdi.
     Festival, yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Atakent 13. Uluslararası Kum, Su Sporları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER