Atakumda aşırı yağış uyarısı üzerine kriz

Atakumda aşırı yağış uyarısı üzerine kriz masası oluşturuldu


SAMSUN (A.A) - Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, meteorolojinin aşırı yağış uyarısı üzerine fen işleri, zabıta ile temizlik işleri müdür ve yetkililerini toplayarak, kriz masası oluşturdu.
     Burma, Canikte yaşanan sel felaketinin kendilerine dersler verdiğini belirtti.
     İlçede yağan yağmurda yüzeysel suların akış yönlerini bildiklerini, bu doğrultuda da tedbirler aldıklarını aktaran Burma, İlçemizde Kuruzeytin, Kilyos, Değirmendere, Üniversite, Çatalçam, Taflan gibi bir çok dere var. Bunlar, aşırı yağabilecek yağmurda taşarak tehlike oluşturabilecek yerlerdir. Buraların ve bölgemizde yüzeysel suların aktığı birçok sokağın başında ekiplerimiz ekipmanları ile birlikte hazır bekliyorlar. Olabilecek bir tehlikeye anında müdahale ederek, gerektiğinde keserek, delerek, suları yönlendirerek, suların çevreye ve insanlara zarar vermeden denize ulaşması amaçlanmaktadır dedi.
     Bunun haricinde zabıtaların anonslu araçlarla ilçenin dört bir tarafını gezerek, halka uyarılarda bulunacağını aktaran Burma, özellikle bodrum katlarında oturan vatandaşları uyararak, olası bir tehlikeye maruz kalmamalarını sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Atakumda aşırı yağış uyarısı üzerine kriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER