Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -Çorum Valisi Başköy: -"19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır"


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, "19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır" dedi.
     Vali Başköy, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir milletin tarihinde çok önemli dönüm noktaların var olduğunu, Türk milleti için de 19 Mayıs 1919 tarihinin bu dönüm noktalarından birisi olduğunu belirtti.
     Düşman işgaline karşı Anadolunun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği 19 Mayıs 1919 tarihinin, milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekün bir varoluş mücadelesi başlattığı gün olduğunu vurgulayan Vali Başköy, mesajında şunları kaydetti:
     "Atatürk işte bu tarihi günü, fikri ve vicdanı hür genç nesillere armağan etmiştir. Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliği, bu ilhamdan aldığı ışıkla Türkiyeyi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak uygarlık adımlarını atacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER