Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümü

Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümü -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: En büyük arzum, aziz atamızın Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür sözlerinden hareketle özellikle son yıllarda katedilen mesafelerle kalkın


ANKARA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özellikle son yıllarda katedilen mesafelerle kalkınan, günden güne dünya siyaset sahnesinin önemli bir aktörü haleni gelen Türkiyenin başkentinin, kültürün, sanatın ve çağdaşlığın da başkenti olmasının en büyük dileği olduğunu belirtti.
     Günay, Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Atatürkün Ankaraya gelişinin Kurtuluş Savaşının en önemli hadiselerden biri olduğunu ifade eden Günay, Ankaranın özellikle de jeopolitik konumu nedeniyle Anadoluda başlatılacak bir milli mücadelenin yürütüleceği yer olarak seçilmesi ve Ulu Önderin bunu daha İstanbuldan ayrılmadan planlamış olmasının, onun engin dehasının ve ileri görüşlülüğünün en açık göstergesi olduğunu kaydetti.
     Atatürkün 27 Aralık 1919 sabahı, nüfusu bini geçmeyen Ankarada kendisini karşılayanların 40 bin civarında olduğunu gördüğünde çok duygulandığı ve Fevkalade tebrik ederim. Ankara hakikaten milli bir merkez haline gelmiş dediğini aktaran Günay, 20 bin nüfuslu Ankara o günden bugüne hakikaten de büyük ilerleme kaydederek Türkiye Cumhuriyetine, Atatürke ve Türk insanına yaraşır bir milli merkez haline gelmiştir ifadesini kullandı.
     Günay, mesajında şunları kaydetti:
     En büyük arzum, aziz atamızın Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür sözlerinden hareketle, özellikle son yıllarda katedilen mesafelerle kalkınan, günden güne dünya siyaset sahnesinin önemli bir aktörü haleni gelen Türkiyenin başkentinin kültürün, sanatın ve çağdaşlığın da başkenti olmasıdır.
     Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını sonsuz rahmet ve minnetle anıyor, başta Ankaralılar olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Ertuğrul Subaşı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER