Atatürkün Manisaya gelişinin 87. yıldönümü

Atatürkün Manisaya gelişinin 87. yıldönümü


MANİSA (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, cumhuriyetin ilanından sonra Manisaya ilk kez gelişinin 87. yıldönümü törenlerle kutlandı.
     Atatürkün Manisaya gelişinin 87. yıldönümü dolayısıyla Manisa Garında düzenlenen ilk törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer protokol üyeleri katıldı.
     Törende, Büyük Önder Atatürkün kente gelişi canlandırıldı.
     Manisa Garında temsili karşılama töreni ardından Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan bir grup ile tören bölüğünün taşıdığı Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile bando eşliğinde Manisa Garından Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ikinci törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergünün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptığı törenin ardından Cumhuriyet Meydanından İl Emniyet Müdürlüğüne kadar kortej yürüyüşü tekrarlandı.
     Yürüyüş sırasında protokol üyeleri, vatandaşlara karanfil dağıttı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Atatürkün Manisaya gelişinin 87. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER