Atatürk Caddesi, Evren'den 33 yıl sonra Erdoğan için trafiğe kapanacak

Atatürk Caddesi, Evren'den 33 yıl sonra Erdoğan için trafiğe kapanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve 81 ilden gelen Roman vatandaşların katılımıyla düzenlenecek Roman Buluşması' için yarın Bursa'ya geliyor. Cuma namazını Ulu Camii'nde kılması beklenilen Erdoğan, Atatürk Caddesi'nde halka seslenecek. Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi'nde son mitingi 1982 yılında Milli Güvenlik Konseyi Başkanı olarak Orgeneral Kenan Evren yapmıştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferik, spor tesisleri ve cami çevre düzenlemelerinin de aralarında bulunduğu 377 milyon lira tutarındaki 155 projeyi açacak olan Erdoğan'ın programı sebebiyle Atatürk Caddesi'nin bu gece saatlerinde ulaşıma kapatılacağını, yarın saat 16.00 sularında caddenin yeniden ulaşıma açılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa programının detaylarını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.
Açıklamaya göre, cuma günü saat 11.00 sularında Yenişehir Havaalanı'na inmesi beklenilen Erdoğan Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ı makamında ziyaret edecek. Ardından Ulu Camii'nde Cuma namazı kılması beklenilen Erdoğan, namaz çıkışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret edecek. Erdoğan, sonrasında Atatürk Caddesi'nde toplanan halka hitap edecek. Konuşmanın ardından şehir genelinde 377 milyon lira tutarındaki 155 projenin toplu açılışını gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın Bursa programına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efgan Ala'nın katılması bekleniyor.

ISLAH EDİLEN DERELERİ VE CAMİ ÇEVRE DÜZENLEMELERİNİ DE AÇACAK

Programın detayları hakkında konuşan Recep Altepe, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız şehrin merkezinde halkla buluşma istediler. Bizler de bunu gerçekleştiriyoruz. Cuma günü Ulu Camii çıkışında şehrin merkezinde halkımıza hitap etmiş olacak. Belediyemize ait 23 kalemde 50 proje başta olmak üzere, Cumhurbaşkanımızın önem verdiği Uludağ bölgesine teleferik hattı yapılması gerçekleşmişti. Onun da açılışı bu kapsamda gerçekleşiyor. Çok sayıda tarihi eser, köprüler, kapalı çarşı restorasyonu bu listede. Mihraplı'da hanımlar için yaptığımız yarı olimpik havuzu da açacağız. Valide Aktuğ öğrencilerinin kendisini ziyaretinde salon istemişlerdi, Cumhurbaşkanımız da bize talimat verdi yaptık, onu da açacak. Bursa Kalesi'nin doğu surları ile çevre yatırımları da açılacak. İsmetiye dere ıslahı, Yıldırım Doğu Atık Su Kolektörleri, Hacivat deresi, Ankara köprüleri, Nilüfer Ayvalı Dere, Özlüce Güneş Enerji Santrali, Selimiye Camii, Tatarlar Camii çevre düzenlemesi, spor tesisleri, Bursa merkezde ve ilçelerde 28 park gibi toplam 186 milyon lira değerindeki 50 hizmetin açılışı gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız belediyelerin ve kamu kurumlarının toplamda 373 milyon lirayı bulan 155 projenin açılışı da gerçekleşecek."

'ATATÜRK CADDESİ ULAŞIMA KAPANIYOR HALKTAN ÖZÜR DİLERİZ'

Erdoğan'ın katılacağı tüm açılış ve konuşmaların Atatürk Caddesi'nde gerçekleşeceğini hatırlatan Başkan Altepe, şöyle devam etti: "Bursa şehir merkezinde uzun yıllar sonra burada böyle bir toplantı miting olacak. Cumhurbaşkanımıza yakışır buluşma olacak. Bölgede bu geceden itibaren yarın program bitimine kadar Atatürk Caddesi trafiğe kapatılıyor. Gece orada düzenlemeler olacak. Yarın sabah trafiğe kapalı olacak. Öğleden sonra saat 16.00 gibi oradaki yol açılmış olacak. Tabii ki burada bir miktar sıkıntı olacak. Belli zamanlarda Atatürk Caddesi kapanıyor ama yine de özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın bu buluşması için Atatürk Caddesi'nin kapanması bir miktar sıkıntı oluşturacak. Bizler de tüm Bursa halkından özür diliyoruz. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak, güzel ortamın oluşması için bu fedakarlığı yapmış oluyoruz. Bu konuda da çok değerli hemşehrilerimizden de anlayış bekliyoruz."

AÇILIŞI YAPILACAK BAZI TESİSLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği toplu açılış törenleriyle hizmete açılacak tesisler şunlar: Uludağ Oteller Bölgesi Teleferik Hattı, Hanımlar Havuzu ve Etkinlik Merkezi, Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu Spor Salonu, Mustafakemalpaşa Dere Mahallesi Parkı ve 28 Adet Park, Selimiye Camii Çevre Düzenlemesi, Tatarlar Camii Çevre Düzenlemesi, 100. Yıl Spor Tesisleri (Güvenspor), Altıntaş Spor Sahası, Dereköy Spor Sahası, Harmancık Spor Sahası. Lütfi Banuşoğlu Spor Salonu, Millet Mahallesi Spor Tesisi, Tophane Meydanı Çevre Düzenlemesi, Okçubaba Türbe ve Çevre Düzenlemesi, Bursa Kalesi Doğu Surları Restorasyonu, İsmetiye- Demirtaş Dere Islahı ve Çevresi Kolektör Hattı, Yıldırım Doğu Hattı Atıksu Ana Kolektör Hattı, Hacıvat Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi, Ankara Yolu Üzeri 9 adet Köprü, Düzenleme ve Aydınlatma, Nilüfer Ayvalıdere Köprüleri (2 Adet), Ana İçme suyu Hattı Hidroelektrik Santrali, Batı Bölgesi Özlüce Güneş Enerji Santrali ve Kapalıçarşı Restorasyonu. CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk Caddesi, Evren'den 33 yıl sonra Erdoğan için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER