Atık yağların geri dönüşümü

Atık yağların geri dönüşümü -Konak Belediyesi, çoğunluğu Alsancak, Kordon ve Güzelyalı semtlerinde bulunan kafeterya restoran ve lokanta gibi işletmelerden ilk 7 ayda 34 ton atık yağ topladı


İZMİR (A.A) - Konak Belediyesi, çoğunluğu Alsancak, Kordon ve Güzelyalı semtlerinde bulunan kafeterya restoran ve lokanta gibi işletmelerden ilk 7 ayda 34 ton atık yağ toplandı.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı yazılı açıklamada, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği uygulaması çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaya esnafın büyük destek verdiğini belirtti.
     Geçen yıl 50 ton atık yağ toplandığını ifade eden Tartan, Geçen yıla göre artış yaşanmasında esnafın ve vatandaşların duyarlı davranmaları önemli rol oynadı. Kafeteryalar, lokantalar, restoranlar ve okulların açık olduğu dönemlerde kantinlerden alınan atık yağlar Çevre ve Orman Bakanlığından onaylı şirket tarafından toplanıp biodizele dönüştürülüyor. Hem çevreyi koruyor, hem de üretime yönelik katkı sağlıyoruz dedi.
     Bir kilogram atık yağın 1 milyon metreküp suyu kirlettiğini kaydeden Başkan Tartan, Çevre kirliliği ve kanalizasyonların tıkanmasının önüme geçmek amacıyla başlattığımız çalışma amacına ulaşıyor. Temmuz sonu itibariyle 34 ton atık toplandı. Yıl sonunda 60 tona ulaşmasını bekliyoruz. Bu konuda duyarlılık gösteren işletme sahiplerine teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Atık yağların geri dönüşümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER