Atlarını soğuktan battaniye ve soba ile

Atlarını soğuktan battaniye ve soba ile koruyorlar -Ağrıda at arabacılığı yapan vatandaşlar, atları üşümesin diye onları battaniyelerle sarıp ahırda soba yakıyor


AĞRI (A.A) - Ağrıda at arabacılığı yapan vatandaşlar, atlarını soğuktan korumak için onları battaniye ile sarıyor, ahırda soba yakıyorlar.
     Kentte at arabacılığı yapan Kenan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır at arabacılığı yaptığını söyledi.
     Ağrıda çetin geçen kış şartlarında iş yapamadıklarını anlatan Kaya, atlarını soğuktan korumak için battaniye ve yorganlara sardıklarını ve ahıra kömür sobası kurduklarını söyledi.
     Kaya, Ağrıda yaklaşık 150 at arabacısı olduğunu ve kışın çok az iş yapabildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ağrıda başka iş imkanı olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz. Çoluk çocuğumuzu bırakıp batıda çalışmaya da gidemiyoruz. Kışın bu hayvanların karnını borçla doyuruyoruz, yazın da çalışıp borçları ödüyoruz. Hava sıcaklığı sürekli eksilerde olan bir ilde yaşıyoruz. O yüzden hayvanlarımızın soğuktan ölme riski çok yüksek. Onlar bizim ekmek teknemiz o yüzden evde bile doğru düzgün soba yakamıyoruz, tezeklerle ısınıyoruz. Ancak hayvanlar ölmesin diye ahırda kömür sobası yakmak zorunda kalıyoruz.
     Günlük 15-20 lira kazandıklarını belirten Kaya, kışın kömür taşıdıklarını yazın da kum, çimento taşıyarak geçimlerini sağladıklarını söyledi.
     Kaya, atların bakımı için günlük 20 lira harcadıklarını ifade ederek, Kışın iş bulamıyoruz. kazandığımız 15-20 lirayı da atların bakımına veriyoruz. Hayvanlarımız açlıktan ölecekler neredeyse. İş bulsak onlar da bu kadar eziyet görmezdi bizimle beraber. Bari soğuktan koruyalım dedik ve ne bulduysak getirip atların sırtlarına örttük üşümesinler diye şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Atlarını soğuktan battaniye ve soba ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER